tromaktiko: Επίκαιρες ερωτήσεις Τσίπρα - Καρατζαφέρη στον πρωθυπουργό

Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2010

Επίκαιρες ερωτήσεις Τσίπρα - Καρατζαφέρη στον πρωθυπουργό



Επίκαιρη ερώτηση στον πρωθυπουργό, με αντικείμενο το «νέο μνημόνιο», κατέθεσε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.
Όπως σημειώνει, παρά τις προεκλογικές...
 διαβεβαιώσεις τόσο του κ. Παπανδρέου όσο και των μελών της κυβέρνησης, είναι φανερό πλέον ότι η κυβέρνηση, από κοινού με την Τρόικα, επεξεργάζεται νέο μνημόνιο, μέχρι το 2016 τουλάχιστον.

Ο κ. Τσίπρας επικαλείται δηλώσεις του πρωθυπουργού σε κυριακάτικη εφημερίδα (σ.σ. στο Πρώτο Θέμα), πως έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες αναδιαπραγμάτευσης του μνημονίου και ρωτά συγκεκριμένα τον Γ. Παπανδρέου, γιατί προχωρά σε επαναδιαπραγμάτευση όρων του μνημονίου και σε επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής, αφού, όπως έλεγε διαρκώς στο πρόσφατο παρελθόν, όλα πάνε καλά, δεν χρειάζονται νέα μέτρα και εντός του 2011 θα ξαναβγούμε στις αγορές.

Ερωτά, επίσης, τι ακριβώς διαπραγματεύεται με την Τρόικα και αν αληθεύει ότι ως «αντιστάθμισμα» της επιμήκυνσης, προτείνονται απολύσεις στο δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα, νέες μειώσεις στο εισόδημα των δημοσίων υπαλλήλων και αυξήσεις των φορολογικών συντελεστών.

Παράλληλα, επίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό, με θέμα την παρατεταμένη ύφεση στην οικοδομή, κατέθεσε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης.

Στην ερώτηση σημειώνεται ότι η οικοδομή, που συνιστά παραδοσιακή «ατμομηχανή» της ελληνικής οικονομίας, βρίσκεται σε παρατεταμένη ύφεση, με το 50% των οικοδομικών αδειών, που έχουν εκδοθεί, να έχουν «παγώσει», ενώ έχουν μειωθεί κατά 50% οι αγοραπωλησίες ακινήτων, με αποτέλεσμα τα απούλητα διαμερίσματα να ξεπερνούν πανελλαδικά τις 150.000.

Εξάλλου, προστίθεται στην ερώτηση, στον κατασκευαστικό κλάδο, όπου απασχολούνται εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι, η ανεργία έχει εκτοξευθεί και έχουν βάλει λουκέτο, μέσα στο 2010, περί τις 1.000 επιχειρήσεις του κλάδου

protothema.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!