tromaktiko: «Εμπόδιο» το Γουίμπλεντον

Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2010

«Εμπόδιο» το Γουίμπλεντον



Το Γουίμπλεντον συγκαταλέγεται στις κορυφαίες διοργανώσεις του παγκοσμίου αθλητισμού. Aυτό, ωστόσο, ίσως αποτελέσει μεγάλο μειονέκτημα για τη Μεγάλη Βρετανία στην προσπάθειά της να αναλάβει το Μουντιάλ του 2018.


Το ιστορικό τουρνουά διεξάγεται κάθε χρόνο στα τέλη Ιουνίου με αρχές Ιουλίου στα «πράσινα» κορτ του Λονδίνου, συγκεντρώνοντας τα βλέμματα εκατομμυρίων θεατών. Την ίδια περίοδο γίνονται και οι αγώνες του Μουντιάλ, το οποίο μπορεί να διεξάγεται κάθε τέσσερα χρόνια, ωστόσο θα ήταν πλήγμα για τη FIFA, από όλες τις απόψεις, η «οικοδέσποινα» πόλη να φιλοξενεί κι άλλες αθλητικές διοργανώσεις τις ίδιες ημερομηνίες.

«Πολιτική και απαίτηση της FIFA είναι η οικοδέσποινα πόλη να μη φιλοξενεί κανένα άλλο μεγάλο αθλητικό γεγονός παράλληλα με το Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου. Το γεγονός ότι το Γουίμπλεντον λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο στο Λονδίνο την ίδια περίοδο, θα μπορούσε να επιδράσει αρνητικά στο ενδιαφέρον του κοινού για το Μουντιάλ», αναφέρεται στη σχετική έκθεση επιθεώρησης.

Αυτό ακριβώς «έπεσε» στο τραπέζι των συζητήσεων τον περασμένο Αύγουστο κατά την επίσκεψη επιθεώρησης από τους αρμόδιους αξιωματούχους, ενώ τονίστηκε από την πλευρά της Βρετανίας ότι και οι δύο διοργανώσεις μπορούν να προχωρήσουν σύμφωνα με το πρόγραμμα, χωρίς κανένα πρόβλημα.

Η παραπάνω άποψη βρήκε σύμφωνο και τον πρόεδρο της FIFA Zεπ Μπλάτερ, ο οποίος τόνισε σχετικά: «Γιατί αυτό (σ.σ. το Γουίμπλεντον) θα μπορούσε να επηρεάσει την υποψηφιότητα της Βρετανίας; Αυτοί που παίρνουν τις αποφάσεις δεν εξετάζουν τόσο τα έγγραφα που έχουν μπροστά τους, έτσι δεν νομίζω ότι θα λάβουν υπ' όψιν τους τι έχει δημοσιευθεί και τι όχι».

Στη Νότιο Αφρική το περασμένο καλοκαίρι πραγματοποιήθηκαν τρεις σημαντικοί αγώνες ράγκμπι κατά τη διάρκεια του Μουντιάλ, μία όμως ήταν η «οικοδέσποινα» πόλη (Κέιπ Τάουν) η οποία φιλοξένησε παράλληλα τους δύο αγώνες κατά τη δεύτερη ημέρα της διοργάνωσης. Το ίδιο, ωστόσο, ισχύει και για τις συνυποψήφιες της Μεγάλης Βρετανίας, Ρωσία και Ισπανία/Πορτογαλία.

www.gazzetta.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!