tromaktiko: Εμπορικός Σύλλογος Πάτρας: Ποτέ την Κυριακή κ. Σγουρέ!

Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

Εμπορικός Σύλλογος Πάτρας: Ποτέ την Κυριακή κ. Σγουρέ!



Προσθήκη λεζάντας
Επιστολή προς τον Νομάρχη Αθηνών Γιάννη Σγουρό, απέστειλε ο Εμπορικός και Εισαγωγικός Σύλλογος της Πάτρας, με αφορμή την απόφασή του για άνοιγμα των καταστημάτων την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου, την οποία τον καλούν να ανακαλέσει άμεσα.

Η επιστολή έχει ως εξής:

Προς κύριο
Γιάννη Σγουρό
Νομάρχη Αθηνών
Αθήνα
Κύριε Νομάρχα,
Προκαλέσατε μεγάλη αναστάτωση στον εμπορικό κόσμο της χώρας, υπακούοντας στην «επιθυμία» του Εμπορικού Συλλόγου της Αθήνας, για άνοιγμα μιας ακόμα Κυριακής, αυτής στις 12 Δεκεμβρίου του 2010, με τη δικαιολογία της εορταστικής περιόδου και της ανάγκης των καταναλωτών. Ανοίγετε έτσι την κερκόπορτα για άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων τις Κυριακές, γεγονός που θα οδηγούσε τους μικρομεσαίους εμπόρους, με μαθηματική ακρίβεια στο λουκέτο.
Ως Εμπορικός και Εισαγωγικός Σύλλογος της Πάτρας, εκφράζει μαζί με όλους τους συναδέλφους εμπόρους από όλη την Ελλάδα την έντονη διαφωνία του για την απόφασή σας.
Οι ώρες λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων κατά τη διάρκεια των γιορτών, είναι υπεραρκετές, καλύπτοντας τις ανάγκες των καταναλωτών, οι οποίες όπως πολύ καλά γνωρίζετε, λόγω της κρίσης, των σκληρών οικονομικών μέτρων και της ανεργίας, έχουν μειωθεί στο ελάχιστο.
Κύριε Νομάρχα,
Το άνοιγμα των καταστημάτων μια επιπλέον Κυριακή τον Δεκέμβριο δεν πρόκειται να συμβάλει στην αύξηση του τζίρου των καταστημάτων, καθώς το πρόβλημα του καταναλωτή δεν είναι το ωράριο, το εισόδημά του, που έχει περιοριστεί δραματικά.
Σας καλούμε να ανακαλέσετε την απόφασή σας, εκτός αν εκτελείτε διατεταγμένη υπηρεσία, εξυπηρετώντας, την κυβέρνηση και την τρόικα, που επιβάλει με τα μέτρα και τους όρους της, τον «στραγγαλισμό» της μικρομεσαίας επιχείρησης.

Μετά τιμής
Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας

Γεώργιος Ρώρος Αθανάσιος Μανθόπουλος

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!