tromaktiko: Μια υπενθύμιση στην ζωή

Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010

Μια υπενθύμιση στην ζωή



Κάθε μέρα διαβάζω αναρτήσεις αναγνωστών σχετικά με τα αποτελέσματα των εκλογών ,την παιδεία, την ανεργία την εξαθλίωση της ζωής και της καταπατήσεις των δικαιωμάτων προς όφελος τον λαθρομεταναστών. Μετά από αυτό μου έρχεται άμεσα μια απορία .
Τι είστε πρόθυμοι να κάνετε εσείς ατομικά σαν ξεχωριστές οντότητες ώστε να το αλλάξετε.

Μέχρι στιγμής αυτό που κάνετε είναι να λέτε μόνο τα προβλήματα αλλά χωρίς κάποια βιώσιμη λύση.

Γιατί έχουμε φτάσει σε αυτό το σημείο?

Φτάσαμε εδώ γιατί βλέπαμε το κράτος σαν εχθρό όταν έπρεπε να πληρώσουμε φόρο/πρόστιμο και σαν τον καλύτερο μας φίλο όταν έπρεπε να διοριστεί κάποιος γνωστός μας ή όταν ζητούμε να παραγραφεί κάποια κλήση .

Τι κάνουμε μέχρι τώρα?

Μέχρι τώρα απλά κοιτάμε ένα παιχνίδι. Βλέπετε πως με την απειλή της οικονομικής κατάρρευσης την απειλή του ότι αν δε βγει το κυβερνόν κόμμα θα πάμε σε εκλογές την απειλή την απειλή ότι μας έχουν ευνουχίσει. Κανένας δεν λέει το αυτονόητο ότι πρέπει να αναθεωρήσουμε από την βάση όλους τους πολιτικούς θεσμούς και δεν εννοώ την δημοκρατία αλλά τα άτομα που έχουν την ευθύνη για την υπεράσπιση της.

Τι μπορούμε να κάνουμε?

Εδώ έρχεται η ερώτηση για όλα τα λεφτά. Είσαι πρόθυμος να βοηθήσεις με οποιονδήποτε τρόπο(εκτός της βίας) να αλλάξουμε την κατάσταση?

Δυστυχώς την απάντηση την ξέρω ήδη ,,,,,εισαι πολύ καλά ναφθαλωμένος στον τρόπο ζωής σκέφτεσαι κουτσά στραβά θα ζήσω ,όμως δεν είναι το νόημα αυτό στην ζωή.

Υ.Γ
Τα πολιτικά κόμματα είναι σαθρά όπως σαθρή είναι και η δημοκρατία. Δεν αμφιβάλω ότι υπάρχουν φωτεινές εξαιρέσεις αλλά είμαι σίγουρος ότι μετριούνται στα δάκτυλα του ενός χεριού.

Για μια φόρα στείλτε όχι απλά παράπονα αλλά λύσεις ώστε να αλλάξει η κατάσταση ίσως τότε ξεκινήσουμε να ζούμε.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!