tromaktiko: Κάνει ότι μπορεί να είναι... ΑΕΚάκι!

Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2010

Κάνει ότι μπορεί να είναι... ΑΕΚάκι!



Πολλές φορές για να πειράξουμε κάποιον φίλο για την ομάδα του, χρησιμοποιούμε μειωτικούς όρους. Κάτι ανάλογο γίνεται και στην περίπτωση της ΑΕΚ, όπου μερικοί την αναφέρουν «ΑΕΚάκι», θέλοντας να τονίσουν πως η Ένωση, λειτουργεί πια ως μικρή ομάδα, αφού έχει πολύ καιρό να κατακτήσει έναν τίτλο.
Ζητώ συγγνώμη από τους φίλους των «κιτρινόμαυρων» και δεν έχω κανένα λόγο να τους πειράξω. Αλλά σε μερικές περιπτώσεις σκέφτομαι ότι ίσως οι άνθρωποι που βρίσκονται στα υψηλά… πατώματα της διοίκησης, ενεργούν κατά τέτοιον τρόπο. Δεν ξέρω τι άλλο να πω, αφού το ένα… χτύπημα φέρνει το άλλο. Τελευταίο χτύπημα έγινε την Τετάρτη το απόγευμα, στην συνέντευξη Τύπου του Μανόλο Χιμένεθ για τον αγώνα με την Άντερλεχτ.

Ο Ισπανός τεχνικός στο «ραντεβού» του με τους δημοσιοργάφους μιλούσε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει και δεν μπορεί να συμπληρώσει 18άδα. Τότε ένας συνάδερφος τον ρώτησε για το σκεφτικό που «κόπηκε» ο Φροξυλιάς, με τον προπονητή της ΑΕΚ να απαντά πως δεν είναι στην λίστα της UEFA, καθώς δεν έχει τέτοια ενημέρωση. Από την πλευρά τους, οι δημοσιογράφοι… σχολίασαν ή καλύτερα ενημέρωσαν τον Μανόλο Χιμένεθ είχε δηλωθεί στην αρχή, στην λίστα B της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας, εκεί που συνήθως υπάρχουν τα ονόματα ποδοσφαιριστών από τις Ακαδημίες! .

Τότε είπε να… επέμβει ο Ντίνος Παπαποστόλου, ο αθλητικός διευθυντής της ΠΑΕ ΑΕΚ, που έπειτα από έναν μικρό έλεγχο στα… κιτάπια του, ενημέρωσε τον Ισπανό προπονητή πως τελικά ο Φροξυλιάς έχει δηλωθεί στην UEFA. Έτσι, ο Μανόλο Χιμένεθ έχει στην διάθεσή του 18 ποδοσφαιριστές για τον αγώνα με την Άντερλεχτ. Και όλα αυτά σε συνέντευξη Τύπου. Όχι σε κάποια εκδήλωση ή στο περιθώριο κάποιας προπόνησης όπου ο τεχνικός έχει ένα μικρό «πηγαδάκι» με τους δημοσιογράφους. Σε συνέντευξη Τύπου. Σε… επίσημη εκδήλωση!

Και μετά μου λέτε ότι κάνω λάθος και οι ιθύνοντες την ΠΑΕ ΑΕΚ δεν κάνουν ότι μπορούν για να… λέγονται ΑΕΚάκι! Και απ΄ ότι μαθαίνω, ο συγκεκριμένος αθλητικός διευθυντής έχει κάνει και άλλες… ατασθαλείες, κατά της Ένωσης. Συγκεκριμένα, είχε πάντα ένα καλό… λόγο να πει για τον Ντούσαν Μπάγεβιτς και είναι ακόμα εκεί. Συμφωνώ ότι ο άνθρωπος μπορεί να έχει οικογένεια και να μην θέλουν να τον διώξουν, αλλά μπορούν να τον κάνουν… παρκαδόρο. Όμως, αυτός παραμένει αθλητικός διευθυντής. Κατέχει και… αξίωμα.

Αν τώρα με όλα αυτά, εσείς βλέπετε πως η συμπεριφορά των ανθρώπων της ΠΑΕ είναι σωστή και η πρέπουσα για μία μεγάλη ομάδα, τότε να πάρω πίσω κάθε χαρακτηρισμό! Αλλά δεν μπορώ! Δεν γίνεται δηλαδή να συμβαίνουν τέτοια πράγματα σε επαγγελματική ομάδα. Δείχνει ότι η Ένωση έχει… μικρή νοοτροπία. Και είναι κρίμα, από την στιγμή που οι «κιτρινόμαυροι» έχουν κάνει κάποιες σωστές κινήσεις, όπως την ολοκλήρωση του προπονητικού, αλλά και την μελέτη για το γήπεδο, για να μετατρέψουν την ΑΕΚ σε ΑΕΚάρα. Αλλά μέχρι στιγμή παραμένει το… ΑΕΚάκι!
http://www.sportsecrets.gr/
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!