tromaktiko: Ωωωωωω ΠΑΟΚάρα!

Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2010

Ωωωωωω ΠΑΟΚάρα!



Το «κίτρινο υποβρύχιο»... βυθίστηκε στην Τούμπα. Η τορπίλη του Βιερίνια έβγαλε τον ΠΑΟΚ στον αφρό που νίκησε 1-0 τη Βιγιαρεάλ, πάτησε στην κορυφή του ομίλου και πάει φουλ για τους «32»!

Με μια «ασπρόμαυρη» τορπίλη, ο Βιερίνια στο 70ο λεπτό το «κίτρινο υποβρύχιο» βυθίστηκε στον Θερμαϊκό. Ο ΠΑΟΚ λοιπόν πανηγυρίζει μια παλικαρίσια νίκη απέναντι σε μια ομάδα πραγματικό θεριό. Ο Δικέφαλος πλέον είναι στην 1η θέση του 4ου ομίλου και χρειάζεται μια νίκη για περάσει στην επόμενη φάση του θεσμού.

Οι Θεσσαλονικείς παίζοντας έξυπνα, αλλά με αρκετή δόση τύχης πήραν το τρίποντο με τον κόσμο της ομάδας που γέμισε το γήπεδο να φεύγει ικανοποιημένος και χαρούμενος από την Τούμπα. Πλέον για τον Δικέφαλο ο επόμενος αντίπαλος δεν είναι η Ντιναμό Ζάγκρεπ, αλλά η Καβάλα.

Η επάνοδος Γκαρσία

Ο Μάκης Χάβος για την αναμέτρηση με την Βιγιαρεάλ επέλεξε να ξεκινήσει με τους Κρέσιτς κάτω από τα δοκάρια. Αριστερά τον Σακελλαρίου και δεξιά τον Μπουσαϊντί. Κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Τσιρίλο και Κοντρέρας. Οι Γκασία και Βιτόλο θα είναι τα δύο αμυντικά χαφ με τον Ίβιτς σε ρόλο ελυθερου στον άξονα. Στις πτέρυγες οι Βιερίνια(αριστερά) και Φωτάκης(δεξιά). Ενώ στην κορυφή της επίθεσης ο Σαλπιγγίδης.
Άλλαξε πρόσωπα όχι σχήμα
Όσον αφορά το σχήμα, ο Ισπανός τεχνικός δεν αλλάζει το 4-4-2. Κάτω από τα δοκάρια θα είναι ο Ντιέγκο Λόπεθ, ενώ στα άκρα θα είναι ο Ανχελ και ο Καπντεβίλα, δεξιά και αριστερά αντίστοιχα. Το δίδυμο των στοπερ θα είναι ο Γκονζάλο μαζί με τον Μαρτσένα. Οι δύο αμυντικοί χαφ θα είναι οι Μπόρχα και Μουσάτσιο. Δεξιά στην επίθεση θα είναι ο Κάνι και αριστερά ο Βαλέρο , ενώ στην κορυφή της επίθεσης θα βρίσκεται  ο Αλτιντορ και θα τον πλαισιώνει ο Νίλμαρ.

Θέλησε να τον… πατήσει

Μια καλοκαρδισμένη μηχανή έδειχνε η Βιγιαρεάλ που από τα πρώτα λεπτά ήθελε να κόψει  τον τσαμπουκά των γηπεδούχων. Ασφυκτικό πρέσινγκ σ’ όλο το γήπεδο αναγκάζοντας τους γηπεδούχους να υποκύπτουν σε λάθη τα οποία προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν οι Ισπανοί όπως αυτό στο 5ο λεπτό. Λάθος της αμυντικής γραμμής του Δικεφάλου με τον Κρέσιτς να πραγματοποιεί  μεγάλη επέμβαση καθώς έπεσε στα πόδια του Μπόρχα και δεν άφησε τον παίκτη της Βιγιαρεάλ να σκοράρει.

Ανέβηκε και απείλησε

Την πρώτη φορά που πάτησε ο ΠΑΟΚ την αντίπαλη περιοχή ήταν στο 12ο λεπτό όταν ο Σακελλαρίου από τα αριστερά έβγαλε πολύ ωραία σέντρα και τον Ίβιτς να αστοχεί με κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής. ΟΙ Θεσσαλονικείς ανέβηκαν και δεν ταμπουρώθηκαν στην άμυνα περιμένοντας τους ισπανούς στα καρέ του Κρέσιτς.  Οι «ασπρόμαυροι» με αντεπιθέσεις και στο 21 λεπτό έφτασαν με ευκολία στα αντίπαλα καρέ. Ο Σακελλαρίου έκανε την σέντρα οι ισπανοί έδιωξαν αρχικά, ο Ίβιτς έκλεψε, έδωσε στον Φωτάκη με το σουτ του αμυντικού μέσου να μπλοκάρει ο Ντιέγκο.

Εκπληκτικός ρυθμός

Δαιμονισμένα έπαιζαν και οι δύο ομάδες κα το θέμα που προσέφεραν ήταν αρκετά καλό. Η μπάλα ήταν διαρκώς και στις δύο περιοχές με την Βιγιαρεάλ  να έχει τον έλεγχο του αγώνα και τον ΠΑΟΚ να σφυροκοπά τα αντίπαλα καρέ από τα πλάγια, κυρίως αριστερά, με τον ταχύ Βιερίνια.

Ταχύτητα και στα δεξιά

Η αναγκαστική αλλαγή του Βλάντα Ίβιτς έφερε την μετατόπιση του Γιώργου Φωτάκη στον άξονα. Στα πλάγια, δεξιά πήγε ο Ελ Ζαρ. Έτσι λοιπόν ο ΠΑΟΚ αποκτά ταχύτητα και στα δύο άκρα.

Ο ΠΑΟΚ την ευκαιρία

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν συνέχεια του πρώτου. Δηλαδή οι «κίτρινοι»  μπήκαν και πάλι φουριόζοι με σκοπό να πετύχουν το γκολ που θα τους έδινε το πλεονέκτημα έναντι του αντιπάλου. Πίεση σε όλο το γήπεδο, όμως ακίνδυνη επιθετικά. Ο ΠΑΟΚ αμυντικά κρατούσε και προσπαθούσε με αντεπιθέσεις να φτάσει στα καρέ του Λόπεζ. Στο 54' η πρώτη καλή στιγμή ήταν για τον ΠΑΟΚ με τον Βιεϊρίνια να βγάζει στον Φωτάκη, ο οποίος αστόχησε στο σουτ που επιχείρησε

Χάθηκε η μπάλα από τους Ισπανούς

Από το 60ο μέχρι το 70ο λεπτό οι Ισπανοί έκρυψαν την μπάλα κάνοντας τους παίκτες του ΠΑΟΚ χαζούς. Υπήρχαν στιγμές που έκρυβαν την μπάλα με την αμυντική γραμμή του Δικεφάλου να σαστίζει. Ποδόσφαιρο επιπέδου από τους Ισπανούς λοιπόν, αλλά μέχρι εκεί.

ΓΚΟΛΛΛΛΛΛ ο Βιερίνια

Κανείς δεν μπορούσε να πιστέψει πως ο Δικέφαλος  θα πετύχαινε πρώτος γκολ καθώς έβλεπαν τους Ισπανούς σε εκπληκτική κατάσταση. Κι όμως ο Αντρέ Βιερίνια πέτυχε το γκολ στο 70ο λεπτό με την Τούμπα να φλέγεται και να ζει ιστορικές στιγμές. Ο Γκαρσία εκτέλεσε κόρνερ και ο Βιεϊρίνια πηδώντας πιο ψηλά από όλους έστειλε με κεφαλιά την μπάλα στα δίχτυα του Λόπες μέσα σε πραγματική αποθέωση


MAN OF THE MATCH: Ο Αντρε Βιερίνια από το ξεκίνημα του αγώνα έδειξε ότι έχει άγριες διαθέσεις. Επιθετικά και αμυντικά ήταν αλάνθαστος και ευτύχησε να πετύχει το ένα και μοναδικό γκολ της αναμέτρησης που έδωσε την πρωτιά στον 4ο όμιλο του Γιουρόπα Λίγκ στην ομάδα του.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Η πολύ ωραία ατμόσφαιρα που είχαν δημιουργήσει οι χιλιάδες φίλαθλοι του ΠΑΟΚ κάποιοι προσπάθησαν να την χαλάσουν γιατί έτσι τους κάπνισε. Κροτίδες, βεγγαλικά ήταν αυτά που πετάχτηκαν στον αγωνιστικό χώρο με την διοίκηση τώρα να καλείται να πληρώσει ας ελπίσουμε μόνο χρηματικό πρόστιμο.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Ο Ντάριο Κρέσιτς για ένα ακόμη παιχνίδι απέδειξε ακόμα και σ’ αυτούς που έχουν αμφιβολίες γιατί είναι  βασικός τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ. Δεν χρειάζεται να πούμε τίποτα περισσότερο για τον Κροάτη γκολκίπερ.

Η ΓΚΑΦΑ: Η αμυντική γραμμή της Βιγιαρεάλ στο μοναδικό λάθος που έκανε το πλήρωσε πολύ ακριβά. Ο κοντόσωμος Βιερίνια πήδηξε πιο ψηλά από την ισπανική αεροπορία και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο Έρικ Μπράαμχααρ ήταν πραγματικός άρχοντας στο αποψινό παιχνίδι του ΠΑΟΚ με την Βιγιαρεάλ. Ο Ολλανδός που είναι διαιτητής επιπέδου Τσάμπιονς Λίγκ το πιστοποίησε με τον καλύτερο τρόπο

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Η Τούμπα μίλησε και ο ΠΑΟΚ πήρε μια παλικαρίσια νίκη απέναντι στην 3η ομάδα του Ισπανικού Πρωταθλήματος. Το ερώτημα που μπαίνει είναι τελικά ο Δικέφαλος χρειάζεται προπονητή ή όχι. Μπορεί ο Ιωακείμ Χάβος να βοηθήσει την ομάδα να ανέβει σκαλοπάτια. Η απάντηση έρχεται από τα ίδια τα αποτελέσματα που έχει φέρει μέχρι στιγμής ο νεαρός τεχνικός.

www.gazzetta.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!