tromaktiko: ΑΠΑΝΤΗΣΗ στην αναρτηση "Προσοχή Νέος Ιός"

Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010

ΑΠΑΝΤΗΣΗ στην αναρτηση "Προσοχή Νέος Ιός"



Θέλω να διευκρινιστουν καποια πραγματα και να σταματησει η παραπληροφορηση σε καποια θεματα:
1ον:... αυτο το μηνυμα που αναφερει ο αναγνωστης κυκλοφορει εδω και παρα πολλα χρονια και ειναι απο τα λεγομενα chain mails.
(αφορά http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2010/11/blog-post_9674.html)

Δηλαδη μηνυματα γεματα με ανουσιο και ψευδες περιεχομεο που μονο σκοπο εχουν ειτε να πανικοβαλουν χωρις λογο ειτε να συγκεντρωνουν διευθυνσεις μειλ απο οσους τα προωθουν ειτε και τα δυο. αληθεια ποσοι απο αυτους που προωθουν τετοια μειλ ξερουν το blind carbon copy? δηλαδη κρυφη αποστολη αντιγραφου του μηνυματος σε κρυφο αποστολεα. αυτος πιθανοτατα ειναι σπαμμερ που συγκεντρωνει τις διευθυνσεις απο ολα τα αντιγραφα του μηνυματος που κρυφα στελνονται σε αυτον, καθε φορα που καποιος προωθει το μηνυμα. αν σκοπευετε να προωθησετε καποιο τετοιο μηνυμα καντε copy/paste το κειμενο σε καινουριο και στειλτε αυτο και οχι το μηνυμα που λαβατε.

2ον:... δεν υπαρχει κανενας ιος που να καει το σκληρο, η, οποιοδηποτε αλλο κυκλωμα του υπολογιστη. αν ειναι δυνατον να συμβαινουν αυτα. ο σκληρος ειναι ηλεκτρονικα κυκλωματα (hardware) και δεν ειναι δυνατον να καει απο εναν ιο (software). απο τα μονα που μπορει να καει, η, να καταστραφει γενικα ενα ηλεκτρονικο κυκλωμα, ειναι απο πτωση τασης, η, υπερταση, κραδασμους, η, αλλη μηχανικη καταπονηση, οπως υπεβολικη αυξηση της θερμοκρασιας του ας πουμε.

3ον:... αν μας ερθει αυτο το μηνυμα με τον "ιο" να το διαγραψουμε αμεσως (απολυτα λογικο για μηνυματα που δεν ειμαστε σιγουροι τι ακριβως ειναι και μας κινουν υποψιες. και ετσι ειναι και το σωστο να κανουμε) και να σβησουμε αμεσως τον υπολογιστη? (απλα ασχολιαστο)

3ον:... το CNN?... το cnn ειναι ειδησεογραφικο καναλι και δεν εχει καμια σχεση με ιους και τετοια. απο ποτε το cnn ασχολειται με θεματα ιων και προστασιας? η microsoft?... η microsoft ασχολειται με θεματα ιων μονο τωρα τελευταια με το security essentials (και για το οποιο εχει δεχτει πολλες κριτικες απο εταιριες antivirus). εως τωρα ουδεποτε ειχε ασχοληθει με θεματα ιων και ποσο μαλιστα να αναλυσει και να επιβεβαιωσει τον "ιο" σαν τον πιο καταστροφικο.

4ον:... καταστρεφει ολα τα vital info (αοριστολογιες και δηθεν ψαγμενη ορολογια για να προσπαθησει να πεισει). ποια ειναι αυτα τα vital info? ειναι ο ΜΒR (master boot record / κεντρικος καταχωρητης εκκινησης (του λειτουργικου)), ειναι το MFT (master file table / κεντρικος πινακας αρχειων (εδω καταχωρουνται στοιχεια για ολα τα αρχεια του σκληρου, τοποθεσια, μεγεθος, κλπ. κατι σαν ευρετηριο δηλαδη)), ειναι το filesystem (ο τροπος δηλαδη που το συστημα αποθηκευει τα αρχεια μεσα στο σκληρο)? τι ειναι επιτελους αυτα τα vital info?

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!