tromaktiko: Απάντηση στον Θανάση Ι. Νικολαϊδη σχετικά με τον Μίκη Θεοδωράκη

Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

Απάντηση στον Θανάση Ι. Νικολαϊδη σχετικά με τον Μίκη Θεοδωράκη



Πραγματικά αδυνατώ να καταλάβω την εμπάθεια ορισμένων ανθρώπων απέναντι στον μεγάλο μας μουσικοσυνθέτη!
Τι ακριβώς σας ενοχλεί;
Το ότι μία εκπομπή σε κρατικό κανάλι αφιερώνεται στον μεγαλύτερο Έλληνα εν ζωή; (Και πείτε μου τώρα, ότι εσείς έχετε κάποιον άλλο υπόψη σας!) Αν δεν ασχοληθεί αυτό μαζί του , θα περιμένουμε μήπως από το STAR ή από τον ALPHA;

Σας ενοχλεί ότι ο άνθρωπος δέχεται τις φιλοφρονήσεις και τις εκδηλώσεις αγάπης (ίσως και λατρείας) ; Γιατί όχι; Δεν μπορείτε εσείς να ξέρετε την ανάγκη του για αγάπη και αποδοχή μετά το ξύλο και τις ταπεινώσεις που έχει υποστεί αυτός ο άνθρωπος για να μπορείτε εσείς να βγαίνετε και να τον υβρίζετε σήμερα! Και σίγουρα κανείς από τους καλεσμένους της εκπομπής αυτής δεν τον "έγλυφε"! Ήταν όλοι φίλοι του, γνήσιοι θαυμαστές του, και σίγουρα δεν έχουν τίποτε να περιμένουν από αυτόν, διότι ούτε πολιτικός είναι ούτε μεγαλοεπιχειρηματίας!

Και συγνώμη αν κατάλαβα λάθος, αλλά προσάπτετε στον Μίκη Θεοδωράκη το καλλιτεχνικό μας χάλι επειδή ενέταξε στην ψυχαγωγία μας το μπουζούκι; Θα αποτρελαθούμε εντελώς; Έχει γράψει κάποια από τα πιο σπουδαία μουσικά έργα στην ιστορία της ελληνικής μουσικής και επειδή σήμερα κάποιοι άτεχνοι φελλοί επιπλέουν στο "καλλιτεχνικό" βούρκο φταίει εκείνος; Μας φταίνε και οι ρεμπέτες τώρα που τραγούδησαν τον πόνο και την οδύνη ενός ολόκληρου λαού; Ανιστόρητος είσαστε;

Αντί να τον ευγνωμονούμε που έφερε στα χείλη του Έλληνα την ποίηση των πιο μεγάλων μας ποιητών, τον κατηγορούμε ότι φταίει που τα ωδεία μας είναι άδεια; Εκείνος φταίει που δεν υπάρχει σοβαρή μουσική αγωγή στα σχολεία μας και για να μάθει ένα παιδί κάποιο μουσικό όργανο πρέπει ο γονέας του να δίνει περιουσίες στα ωδεία;

Και από πότε είναι μονοτονία η μουσική του Θεοδωράκη; Έχει γράψει τόσες μουσικές που και καθημερινά να τον ακούς δεν εξαντλείται ούτε σε έναν μήνα! Και εξάλλου η συγκεκριμένη εκπομπή δεν κάνει τίποτε άλλο από το να αναδεικνύει κάθε Έλληνα συνθέτη. Όσο για την σπατάλη που γίνεται από την ΝΕΤ, προτιμώ να γίνεται για τέτοιες εκπομπές παρά για τις δημοσιογραφικές της, που μόνο στόχο έχουν την προώθηση της εκάστοτε κυβερνητικής πολιτικής!!!!!!!!!!!

Και σας διαφεύγει ότι όπως μιλάει για τον εαυτό του μιλάει και για τον αείμνηστο Μάνο Χατζηδάκι και ότι αναφέρεται πάντοτε με μεγάλο σεβασμό σε όλους τους συναδέλφους του!

Και πρέπει να καταλάβετε ότι ο κόσμος τον αγαπάει πολύ περισσότερο από όσο θα θέλατε! Και επειδή ακριβώς είχα την απέραντη τύχη να συναντηθώ μαζί του στο ίδιο του το σπίτι, σας πληροφορώ ότι είναι ο πιο απλός, γλυκός και καταδεχτικός άνθρωπος που υπάρχει! Βλέποντας με να έχω δάκρυα στα μάτια, είχε την ταπεινότητα και διακριτικότητα να μην μου απευθύνει τον λόγο παρά να συζητά μόνο με τον άντρα μου έως ότου να συνέλθω από την συγκίνηση! Και είναι τόσο μετριόφρων που μάς ζήτησε και συγνώμη που δεν σηκώθηκε να μας χαιρετήσει επειδή υπέφερε από ίωση!

Αυτά όλα μπορεί βέβαια για κάποιους να φαίνονται πολύ μελιστάλαχτα αλλά πιστεύω ότι εκφράζουν το μεγαλύτερο μέρος των Ελλήνων. Και καιρός είναι να αφήσετε στην ησυχία τους όσους έχουν δώσει πολλά σε αυτόν τον τόπο και να αρχίσετε να ασχολείστε μόνο με αυτούς που παίρνουν από αυτόν!

Σταματήστε να έχετε κόμπλεξ απέναντι σε αυτούς που δέχονται την αγάπη του κόσμου και προσπαθήστε να βάλετε στη θέση τους αυτούς που ενώ τους φτύνουν νομίζουν ότι....βρέχει!

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!