tromaktiko: Λεμεσός: Συντονισμός για αποτροπή πλημμυρών στην επαρχία Λεμεσού

Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

Λεμεσός: Συντονισμός για αποτροπή πλημμυρών στην επαρχία Λεμεσού



Σειρά ενεργειών και την εφαρμογή κάποιων μέτρων, δρομολογούν οι Δήμοι της Μείζονος Λεμεσού σε συνεργασία με τις αρμόδιες κυβερνητικές υπηρεσίες, σε μια προσπάθεια να επιτύχουν την αντιμετώπιση του προβλήματος των πλημμυρών που παρουσιάζεται κάθε φορά που η περιοχή της Λεμεσού δέχεται έντονη βροχόπτωση.

Σχετική απόφαση λήφθηκε σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες στο Δημοτικό Μέγαρο της πόλης, με τη συμμετοχή αρμοδίων των τοπικών Αρχών, της Επαρχιακής Διοίκησης, της Πυροσβεστικής υπηρεσίας και άλλων εμπλεκομένων υπηρεσιών. Στη σύσκεψη ανασκοπήθηκε το σχέδιο δράσης σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, και καθορίστηκαν οι ενέργειες και τα μέτρα που θα πρέπει να αναληφθούν από τα αρμόδια τμήματα για πρόληψη πιθανών πλημμυρών.

Οι μετέχοντες στη σύσκεψη, αφού επεσήμαναν ότι ένας από τους βασικούς λόγους που δημιουργούνται προβλήματα είναι το κλείσιμο των φρεατίων και των υπονόμων από άχρηστα αντικείμενα, αποφάσισαν κάποια μέτρα και δόθηκαν οδηγίες σε όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες και εντεταλμένα συνεργεία να προχωρήσουν άμεσα στον έλεγχο κα στον καθαρισμό των φρεατίων και των υπονόμων, ώστε να επιτυγχάνεται η απρόσκοπτη διοχέτευση των ομβρίων υδάτων. Ταυτόχρονα απευθύνεται έκκληση προς τους δημότες να συμβάλουν στην προσπάθεια και να μην απορρίπτουν οτιδήποτε μέσα στα φρεάτια ώστε αυτά να παραμείνουν καθαρά.



     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!