tromaktiko: Μας οδηγούν στο χάος

Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010

Μας οδηγούν στο χάος



Αν δεν υπογράφαμε το μνημόνιο τι θα γινόταν? θα κάναμε στάση πληρωμών και θα πτωχεύαμε σαν χώρα με όλες τις δυσμενείς συνέπειες...
για όλους ΟΜΩΣ. Τώρα που το υπογράψαμε πάλι πτωχεύσαμε, αλλά με την διαφορά τις δυσμενείς συνέπειες να τις πληρώνει μόνο ο λαός. Τα 110 δις που μας δίνουν που πηγαίνουν? όλα στους τοκογλύφους δανειστές μας. Το πρόβλημα είναι να μην χάσουν αυτοί ούτε ένα ευρώ. Αυτή η κατάσταση θα διαιωνίζεται και θα μας δίνουν και άλλα δανεικά και θα αυξάνεται το χρέος και ο λαός θα εξαθλιώνεται περισσότερο μέχρι να φτάσει η στιγμή να μας πούνε 'δεν έχει άλλα δανεικά  και πρέπει να ξεπληρώσετε αυτά που σας δώσαμε. Πως θα τα ξεπληρώσετε? έχουμε την λύση εμείς (τρόικα) δώστε μας το Αιγαίο, τα νησιά σας, τον ορυκτό σας πλούτο, την Ακρόπολη, την ψυχή σας, την ελευθερία σας και είμαστε πάτσι. Εκεί μας οδηγούν, στην εξαθλίωση για να μας ελέγχουν 100% και να μας τα πάρουν όλα, να μας εξαφανίσουν την θρησκεία μας, τον πολιτισμό μας, την ελεύθερη σκέψη μας (τάδε έφη Κίσσιγκερ). Μπορώ να γίνω αισιόδοξος ? ΟΧΙ μ' αυτά που ακούω και βλέπω να γίνονται. Το 2009, προεκλογικά, ο Παπανδρέου έλεγε "λεφτά υπάρχουν", άρα μην ανησυχείτε, "αν μπούμε στο ΔΝΤ" θα είναι καταστροφή, άρα δεν θα μπούμε, "η αύξηση των φόρων θα φέρει μείωση εσόδων", άρα δεν θα αυξηθούν, "η μείωση μισθών και συντάξεων θα φέρει εξαθλίωση" άρα δεν θα τις κάνουμε και πρόσφατα "δεν θα πάρουμε άλλα μέτρα" και κάθε μέρα παίρνουν καινούργια μέτρα. Και χθες ήρθε και ο Πάγκαλος και μας είπε ότι "το μνημόνιο είναι ευτυχία", γι' αυτόν σίγουρα είναι ευτυχία, γιατί δεν θίγονται τα δικά του συμφέροντα. Ενώ όλα αυτά συμβαίνουν έχουμε και όλα τα άλλα κόμματα να σφυρίζουν αδιάφορα, γιατί το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να κερδίσουν πολιτικά και να ανεβάσουν τα ποσοστά τους. Λοιπόν προτρέπω όσες δυνάμεις είναι κατά του μνημονίου να συνεννοηθούν μεταξύ τους σε κοινό αγώνα (μόνο σ' αυτό να συμφωνήσουν) να διώξουμε το ΔΝΤ και ο καθένας να προτείνει λύσεις ανόρθωσης της χώρας και εμείς ξέρουμε τι θα ψηφίσουμε μετά. Πρέπει να βρούμε λύσεις να γλυτώσουμε απ' αυτή την λαίλαπα πληρώνοντας όλοι αυτό που αναλογεί στον καθένα πχ να πληρώσουν οι τράπεζες και όχι να παίρνουν μπόνους 50 δισ, γιατί μπορούν και μας κλέβουν με την τοκογλυφία τους.
Και κάτι τελευταίο, έχω μιά απορία-ερώτηση, ο ανασχηματισμός και η αύξηση του υπουργικού συμβουλίου εκτός από αύξηση των εξόδων που επέφερε, πρόσφερε κάτι εποικοδομητικό στην καλή και προσοδοφόρα λειτουργία του κράτους? Δηλ. αυτός ο Ξυνίδης τι κάνει?, η Γεννηματά τι κάνει?. ΔΕΝ ΑΚΟΥΣΑ???

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!