την προοπτική συγχώνευσης του νοσηλευτικού ιδρύματος με το 492 Στρατιωτικό Νοσοκομείο της πόλης, το οποίο αναστέλλει τη λειτουργία του για ένα μήνα με απόφαση του υπουργείου Εθνικής Αμυνας.
«Το στρατιωτικό νοσοκομείο διαθέτει καλά οργανωμένο μικροβιολογικό και ακτινολογικό εργαστήριο, καλά εκπαιδευμένους γιατρούς και ένα σύνολο προσωπικού, στρατιωτικού και πολιτικού, ιατρικού και νοσηλευτικού, άνω των 200 ατόμων.
Χθες πραγματοποιήθηκε κοινή σύσκεψη των διοικήσεων του πανεπιστημιακού και του στρατιωτικού νοσοκομείου, στην οποία ο διοικητής του πρώτου έκανε γνωστό πως μπορεί να δεχτεί μόνο τα έκτακτα περιστατικά του στρατιωτικού, μέχρι να λάβει εντολές από το υπουργείο Υγείας και μέχρι να αποφασιστεί τι θα γίνει με τη μεταφορά του προσωπικού.
Αντίστοιχη «ανάσα» αναμένουν και οι γιατροί του Νομαρχιακού Νοσοκομείου Ξάνθης, το οποίο «ασφυκτιά» από ελλείψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.
«Αν γίνει κάτι τέτοιο θα βοηθήσει, στον βαθμό που θα μπορέσει να ανταποκριθεί το στρατιωτικό προσωπικό στις συνθήκες λειτουργίας ενός πολιτικού νοσοκομείου», είπε στο «Εθνος» η πρόεδρος της Ενωσης Νοσοκομειακών Γιατρών του νομού, Θ. Λεπτίδου, αναφέροντας ενδεικτικά πως η Παθολογική κλινική έχει μείνει με 3 γιατρούς (συνταξιοδοτήθηκε το 50% του προσωπικού) και έχει ήδη διαμηνύσει στη διοίκηση ότι οι εφημερίες μπορούν να καλυφθούν μέχρι 19 Δεκεμβρίου. Το νοσοκομείο διαθέτει σήμερα τρεις αναισθησιολόγους και μόνο τέσσερις καρδιολόγους.
Η μεταφορά τους σε μας θα σημάνει ανάσα ζωής, αυξάνοντας την ικανότητα του νοσοκομείου κατά 150%», είπε στο «Εθνος» ο κ. Ραπτόπουλος και πρόσθεσε: «Αυτή τη στιγμή έχουμε 110 κλίνες κλειστές λόγω έλλειψης προσωπικού, κυρίως νοσηλευτικού. Με την έλευση αυτού του δυναμικού, θα μπορούμε να υπερδιπλασιάσουμε το νοσοκομείο, το οποίο θα μπορεί πλέον να καλύπτει όλο τον Νομό Εβρου, και τον στρατό».
KRANOSGR