Ο πρόεδρος του ΣΥΝ τόνισε ότι «δεν μπορεί να είναι κάποιος ολίγον με το Μνημόνιο» και κάλεσε τον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς να ξεκαθαρίσει αν είναι υπέρ ή κατά του Μνημονίου.
Κλείνοντας τις εργασίες της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής, ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε ότι αυτό το μπλοκ δυνάμεων μπορεί να συγκροτηθεί από τους διαφωνούντες οπαδούς του ΠΑΣΟΚ μέχρι τις δυνάμεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, το ΚΚΕ, τους Οικολόγους και την Δημοκρατική Αριστερά. Οφείλουν όλοι να τοποθετηθούν σε ποια όχθη του ποταμού βρίσκονται, τόνισε και κάλεσε τον Φώτη Κουβέλη σε περίπτωση που διαφωνεί με το Μνημόνιο να απαντήσει θετικά στην πρόσκλησή του.
Όσον αφορά στον ΣΥΡΙΖΑ και στην απόφαση του Μετώπου του Αλέκου Αλαβάνου ότι όσοι είναι μέλη και του ΣΥΡΙΖΑ και του Μετώπου θα συνεχίσουν τη δράση τους και στα δύο σχήματα, ο Αλ. Τσίπρας τόνισε ότι πρέπει "τα παιχνίδια να τελειώνουν" και ότι "δεν είμαστε διατεθειμένοι να παίξουμε τις κουμπάρες". "Θα είμαστε όλοι μαζί αν μπορούμε να είμαστε μαζί ", πρόσθεσε, σημειώνοντας: "θα είμαστε ή με την ενότητα ή με την ιδεολογική καθαρότητα, γιατί άλλος δρόμος δεν υπάρχει".
Από την πλευρά του ο Π. Λαφαζάνης εξέφρασε την άποψη ότι θα πρέπει να γίνει μία νέα αρχή στον ΣΥΡΙΖΑ, "ώστε όλοι μαζί να συνεχίσουν προς τις επόμενες εκλογές".
Ωστόσο πολλά μέλη της ΚΠΕ τόνισαν ότι θα πρέπει να δοθεί οριστικό τέλος σε μιά συμμαχία που πλέον δεν μπορεί να λειτουργήσει ούτε ενωτικά ούτε πολιτικά.
Πανελλαδική δικτύωση, αλλά όχι κόμμα, για το «Μέτωπο» του Αλαβάνου
Πανελλαδική δικτύωση αποφάσισαν τα στελέχη της Παναττικής Σύσκεψης του Μέτωπου Αλληλεγγύης και Ανατροπής, με επικεφαλής τον Αλέκο Αλαβάνο, κατά τη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποίησαν.
Σύμφωνα με την απόφαση η πανελλαδική δικτύωση του "Μετώπου" δεν αποσκοπεί στη δημιουργία κόμματος, σημείωνοντας ότι κάτι τέτοιο δεν ήταν ποτέ στις προθέσεις των στελεχών του.
Ακόμη, στην απόφασή του, το "Μετώπου" τονίζει ότι υπάρχει η δυνατότητα ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ και προτείνει την πραγματοποίηση της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης τον Ιανουάριο, ώστε να ληφθούν αποφάσεις με δημοκρατικό τρόπο από τη βάση και όχι σε επίπεδο κορυφής .
Σύμφωνα με την απόφαση στόχοι του Μετώπου είναι:
1.Να φύγει η κυβέρνηση,
2. Να φύγουν Τρόικα και Μνημόνιο,
3. Αναδιαπραγμάτευση του δημόσιου χρέους άμεσα με τους όρους του λαϊκού συμφέροντος και διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του και
4. Ανασυγκρότηση της οικονομίας και της κοινωνίας με βάση το κοινωνικό κράτος. Σ' αυτή την κατεύθυνση θα πραγματοποιηθεί πανελλαδική συνέλευση του Μετώπου Αλληλεγγύης και Ανατροπής στις αρχές του επόμενου έτους (Γενάρης 2011).
enet.gr