tromaktiko: Μαθητές του εξωτερικού

Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010

Μαθητές του εξωτερικού



Με αφορμη το φλεγον θεμα των τελευταιων ημερων, πειρα την αποφαση να συνειφερω και εγω... Αγαπητοι μου μαθητες της Ελλαδα δεν σας κατηγορει κανεις που σπουδαζετε εκει, ενω εμεις που επιλεξαμε το εξωτερικο εχουμε ακουσει διαφορα σχολια που πολλα απο αυτα δεν αληθευουν κιολας και δεν μπορω να καταλαβω το μισος που βγαζουν πολλοι προς το προσοπο μας χλευαζοντας μας οτι επιλεξαμε τον ευκολο δρομο. Που δεν ισχυει, και ειδικα στις σοβαρες σχολες και οχι στα κολεγια.
-Ενα κλασικο παραδειγμα ειναι τα διδακτρα. Εως τωρα τα διδακτρα ηταν 3.129 λυρες τον χρονο (το 2012 προβλεπετε σοβαρη αυξηση, εξου και οι ποριες στο Λονδινο που εγιναν προσφατα). Επισης εχουμε το δικαιωμα να παρουμε φοιτιτικο δανειο που η αποπληρωμη του θα γινει εφοσον εχουμε "πιασει" δουλεια και αφου το εισοδημα μας ξεπερασει ενα οριο (περιπου 1.400 λιρες τον μηνα). Αν απο την αλλη δεν καταφερουμε να βρουμε δουλεια η αποπληρωμη γινετε απο την τραπεζα της Αγγλιας. Το μονο πιο ακριβο που μπορω να διακρινω ειναι το φαγητο εξω και η βραδυνη εξοδ! ος σε Bars και Clubs.
-Επισης πολλοι Ελληνες μαθητες προσπαθουν να μειωσουν αυτους που επελεξαν να πανε εξω αφου "απετυχαν" στην Ελλαδα. Ε ναι λοιπον γιατι ισως μερικοι να ειχανε δωσει προσοχη τον τελευταιο χρονο στο σχολειο και να περασαν, ενω αλλοι παλι οχι, και δεν τα καταφεραν. Αυτο τι σημαινει δηλαδη οτι δεν ειναι αξιοι να σπουδασουν; ή οτι οποιος δεν εχει περασει πανελλαδικες δεν εχει αρκετη μορφωση?
-Επιπλεον, μην ξεχναμε οτι πολλοι που εχουνε περασει τις πανελλαδικες εξετασεις τα βρισκουν σκουρα στο πανεπιστημιο γιατι δεν ξερουν να διαβαζουν για να μαθουν , αλλα για να περασουν εξετασεις (που συνηθως αυτο γινετε μονο με σημειωσεις). Αυτο λοιπον δεν ειναι εφικτο στην Αγγλια και τα Αγγλικα πανεπιστημια(και οχι οι οτι νανε σχολες που επιλεγουν πολλοι)δεν θα σε "αφησει" ποτε να περασεις μια ταξη ή ενα ολοκληρο ετως οταν ξερεις μονο τις 10-20 σελιδες που προτιμαει ο καθηγητης. Φυσικα υπαρχουν και εξεραισεις. Σκοπος μας ομως δεν ειναι Î! �α κολησουμε στις εξεραισεις αλλα να δουμε το γενικο πλανο το πιο ειναι ενα χαος στην Ελλαδα.
Τελος, θα ηθελα να επισημανω, πως ειναι χαζο και απο τις δυο πλευρες να σχολιαζουν πια χωρα παρεχει τις καλυτερες σπουδαζες και ως θεμα να εχουνε τον αριθμο των μαθηματων. Καλυτερες σπουδες κανει αυτος που κανει τις καλυτερες επιλογες λιγο πριν μπει και αφου βγει απο το πανεπιστημιο. Αυτο ειναι κατι που εχει ως πλεονεκτημα η Αγγλια, σου δινει 1-2 χρονια να σκεφτεις τι θες να γινεις και να αφοσιωθεις σε αυτα τα μαθηματα για να μπεις. Αλλα και αφου τελειωσεις σου δινει πολλες ευκαιριες και επιλογες αν φυσικα εχεις αξιοπρεπες βαθμους.
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!