Οι δικαστικοί αντιπρόσωποι, σύμφωνα με το νόμο, συστήνεται να είναι δημόσιοι υπάλληλοι. Αυτό, βέβαια, δεν είναι δεσμευτικό για τους Δικ. Αντιπροσώπους. Εμένα, προσωπικά, με επέλεξε ένας φίλος μου δικηγόρος για γραμματέα του στις εκλογές, αν και είμαι μηχανικός.
¨Την προηγούμενη των εκλογών, συμπλήρωνα τα πρακτικά από τις 15:30 μέχρι τις 00:30. Στις 04:30 ξύπνησα για να μεταβώ στο εκλογικό κέντρο, στο οποίο παρέμεινα μέχρι τις 09:00 το πρωί της Δευτέρας γράφοντας συνεχώς και καταμετρώντας ψηφοδέλτια και ψήφους. Και η αμοιβή μου;; 100 ευρώ!! Αν για κάποιον η σχέση εργασίας-τιμής είναι ικανοποιητική, Ευχαρίστως θα έδινα τη θέση μου ... και εννοείται ότι δε θα το ξαναέκανα ποτέ!!
ANAΓΝΩΣΤΗΣ
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Με μεγάλη μου έκπληξη διαπιστώνω ότι τις τελευταίες ημέρες έχει ξεκινήσει κάποιου είδους «ακήρυχτος πόλεμος» κατά των δικαστικών αντιπροσώπων - κατά των δικηγόρων κατά βάσει, ξεχνώντας οι περισσότεροι ότι εκτός από δικηγόρους, δικαστικοί αντιπρόσωποι διορίζονται και...δικαστικοί (δημόσιοι) υπάλληλοι. Τέλοσπάντων . . .
Ε ναι λοιπόν, ήμουν και εγώ δικαστική αντιπρόσωπος, «σταυρώστε» με!
Οι συνάδελφοι που μπήκαν στον κόπο να απαντήσουν νομίζω ότι σε γενικές γραμμές με κάλυψαν, οπότε δε θα αναλύσω ότι η αποζημίωση δε είναι «μεροκάματο», διότι αφενός είμαστε πολλές πολλές ώρες στο εκλογικό τμήμα (ενώ σερί το ξημέρωμα ακολουθεί ένας μαραθώνιος σε δημαρχείο=>πρωτοδικείο=>περιφέρεια=>πρωτοδικείο), αφετέρου προηγείται ετοιμασία ημερών.
Η ανάρτηση όμως που με εξόργισε και με έκανε να στείλω αυτό του μέιλ, ήταν ενός μέλους εφορευτικής (κατά τη δική του δήλωση τουλάχιστον) που έλεγε ότι η δικαστική αντιπρόσωπος μαζί με την "φίλη" της γραμματέα έπαιρναν μόνες τους αποφάσεις περί ακυρότητας και σταυροδοσίας, και ότι ουσιαστικά κατέλυσαν την έννοια της δημοκρατίας !!!!
ΛΟΙΠΟΝ, προς αποκατάσταση της ΑΛΗΘΕΙΑΣ πρέπει οι αναγνώστες να γνωρίζουν το εξής :
Οι γραμματείς ΔΕΝ συμμετέχουν στις αποφάσεις περί ακυρότητας. Το μόνο αρμόδιο όργανο να αποφασίσει είναι η ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ η οποία αποφασίζει ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ, κοινώς με ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ. Κάθε μέλος της, κρίνει κατά βούληση και ψηφίζει αναλόγως.
Επομένως, ανεγκέφαλε φίλε που έκανες τη σχετική δημοσίευση, αν εσύ και οι λοιποί της επιτροπής κρίνατε ως έγκυρο κάποιο ψηφοδέλτιο, ενώ η δικαστική ως άκυρο, ακόμη και αν είναι η προεδρεύουσα της επιτροπής, η απόφαση λαμβάνεται κατά ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ. (να διαβάζουμε και καμιά εγκύκλιο και να ρωτάμε όταν δε ξέρουμε, δεν είναι κακό...!)
Παρακαλώ λοιπόν αναγνώστες, μη δημιουργείτε εντυπώσεις και μην εκφράζετε τόσο έντονα τη «ζήλια» σας. Οι δικαστικοί αντιπρόσωποι δεν είναι «προνομιούχοι» και κατακριτέοι. Επιτελούν σοβαρό έργο, και μάλιστα με προσωπική ευθύνη, σε αντίθεση με όλους τους άλλους που και λιγότερες ώρες δαπανούν, και είναι άμοιροι ευθυνών.
ANAΓΝΩΣΤΡΙΑ