tromaktiko: Ο πάπας καταδικάζει την "κτηνώδη" και "παράλογη" βία στην εκκλησία της Βαγδάτης

Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2010

Ο πάπας καταδικάζει την "κτηνώδη" και "παράλογη" βία στην εκκλησία της Βαγδάτης



Ο πάπας Βενέδικτος καταδίκασε την επίθεση, που σημειώθηκε σε καθολική εκκλησία στη Βαγδάτη κατά την οποία σκοτώθηκαν 52...



 άνθρωποι, λέγοντας ότι η "παράλογη βία" είναι ακόμη πιο "κτηνώδης" επειδή αθώοι άνθρωποι σκοτώθηκαν μέσα σε έναν οίκο του Θεού.

Απευθυνόμενος στους πιστούς που είχαν συγκεντρωθεί για να ακούσουν το κήρυγμά του στην πλατεία του Αγίου Πέτρου, για τον εορτασμό των Αγίων Πάντων της Καθολικής Εκκλησίας, ο πάπας έκανε έκκληση για ειρήνη στη Μέση Ανατολή.

"Προσεύχομαι για τα θύματα αυτής της παράλογης βίας, που καθίσταται ακόμη πιο κτηνώδης επειδή έπληξε ανυπεράσπιστους ανθρώπους που είχαν συγκεντρωθεί στον οίκο του Θεού, έναν οίκο αγάπης και συμφιλίωσης", είπε ο ποντίφικας.

Πενήντα δύο όμηροι και αστυνομικοί σκοτώθηκαν χθες Κυριακή όταν άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας εισέβαλαν σε συριακή Καθολική Εκκλησία στη Βαγδάτη με στόχο να απελευθερώσουν περισσότερους από 100 ιρακινούς καθολικούς που κρατούσαν ένοπλοι με διασυνδέσεις με την αλ Κάιντα.

Οι ένοπλοι συνέλαβαν ομήρους πιστούς που βρίσκονταν μέσα σε μία από τις μεγαλύτερες εκκλησίες της Βαγδάτης για να παρακολουθήσουν τη λειτουργία και αξίωσαν την απελευθέρωση μελών της αλ Κάιντα στο Ιράκ και την Αίγυπτο.

Ο πάπας κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να εργαστεί για την ειρήνη στη Μέση Ανατολή.

"Είθε όλοι να ενώσουν τις δυνάμεις τους για να τερματιστεί η βία", είπε ο ποντίφικας.

Η χριστιανική μειονότητα του Ιράκ έχει πολλές φορές γίνει στόχος ενόπλων με εκκλησίες να δέχονται βομβιστικές επιθέσεις και ιερείς να δολοφονούνται.

* Στο μεταξύ, η Γερμανία, δια μέσω του εκπροσώπου της κυβέρνησης, Στέφεν Ζάιμπερτ, έκανε σήμερα Δευτέρα έκκληση για μεγαλύτερη προστασία της χριστιανικής μειονότητας του Ιράκ.

Ο Ζάιμπερτ εξέφρασε τη "θλίψη και τον τρόμο" του Βερολίνου για την επίθεση, η οποία, όπως είπε ο ίδιος, υπογραμμίζει τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν οι χριστιανοί στο Ιράκ.



nooz.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!