tromaktiko: Ο «Παρασκευάς» κινδυνεύει

Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2010

Ο «Παρασκευάς» κινδυνεύει



Ο Παρασκευάς είναι ο σκύλος της φωτογραφίας. Το σπίτι του είναι η περιοχή γύρω από το σταθμό Λαρίσης. Αρκετοί από σας έχετε δει να κοιμάται στα σκαλοπάτια του ΜΕΤΡΟ ή και μέσα στο σταθμό. Από την Κυριακή 7/11 έχει εξαφανιστεί. Υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι είναι πλέον ανεπιθύμητος στην περιοχή και έχει δοθεί οδηγία στους σεκουριτάδες να απαγορεύουν στους επιβάτες να τον ταΐζουν. Στη συνέχεια είναι ΜΙΑ πιθανότητα να χρησιμοποιηθούν άλλες μέθοδοι προκειμένου να «απομακρυνθεί» ο συμπαθής τετράποδος.

Η ιστορία αυτή επαναλαμβάνεται (ΔΥΣΤΥΧΩΣ) στην Ελλάδα . Είναι φιλικός με τους ανθρώπους, ήρεμος και συνήθως είναι ξαπλωμένος γιατί έχει σοβαρό ορθοπεδικό πρόβλημα το οποίο έχει αποκτήσει από τότε που τον χτύπησε τρένο. Έχει τη συνήθεια να γαβγίζει τα τρένα και αυτό ίσως είναι το μοναδικό του ελάττωμα.

Ο Παρασκευάς δεν μπορεί να αμυνθεί απέναντι στη βαρβαρότητα των ανθρώπων, οι προθέσεις του είναι αγνές και οι ανάγκες του εξαιρετικά απλές, μία γωνία να κοιμηθεί, νερό και φαγητό. Είναι εντελώς αδύναμος απέναντι σε οποιαδήποτε βίαιη συμπεριφορά. Συμπληρώνω ότι είναι ενταγμένος στο πρόγραμμα για τα αδέσποτα του Δήμου Αθηναίων με κωδικό 3410 και του έχουν δώσει το όνoμα OLIVER. Στο σταθμό Λαρίσης τον γνωρίζουν όλοι με το όνομα Παρασκευάς, ο σκύλος με τα δύο ονόματα και ελπίζω με τις πολλές ζωές. Είναι εμβολιασμένος, έχει σημανθεί και λαμβάνει όλη την απαραίτητη αγωγή.

Όποιος/ όποια γνωρίζει κάτι για την τύχη του παρακαλώ να στείλει mail στο paraskevas_st_larisis@hotmail.com

Όλα τα αδέσποτα σκυλιά προστατεύονται από τη σχετική νομοθεσία http://www.nagref.gr/profile/n3170_fek191_03.pdf (άρθρο 7). Στο νόμο ορίζονται οι φορείς που έχουν την ευθύνη για την φροντίδα των αδέσποτων. Κάθε άλλη ενέργεια είναι παράνομη και διώκεται. Πιστέψτε με, οι εισαγγελείς έχουν ευαισθητοποιηθεί και δεν αστειεύονται. Μακάρι το σκυλί να είναι καλά αλλά πάντα ήταν εκεί. Έλειπε μόνο όταν το έπαιρναν από τον Δήμο Αθηναίων για θεραπεία.

Ένας φίλος του Παρασκευά - Oliver

Υς. Αν κάποιος, με εντολή κάποιου έχει «φάει» τον Παρασκευά σίγουρα δεν θα τον συναντήσει στη κόλαση που θα βρεθεί. Ο Παρασκευάς θα είναι στον παράδεισο.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!