tromaktiko: ΜΟΥΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΑΛΙΝΑΣ ΜΕ ΕΠΙΚΑΛΗΨΗ ΛΕΥΚΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2010

ΜΟΥΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΑΛΙΝΑΣ ΜΕ ΕΠΙΚΑΛΗΨΗ ΛΕΥΚΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ



ΥΛΙΚΑ


Σοκολάτα μπισκότο:

180 γρ σοκολάτα κουβερτούρα
85 γρ βούτυρο
180 γρ ασπράδια αυγών
50 g ζάχαρης
70 g κρόκους αυγών
Dark μους σοκολάτα
360 g σκούρα σοκολάτα 70%
10 g ζελατίνη
500 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
360 gr γάλα

ΜΟΥΣ ΠΡΑΛΙΝΕΣ
(225 γρ σοκολάτα κουβερτούρα φουντούκι φουντούκι
gr 60 πραλίνες
225 κρέμα gr)
Ανέρχεται σε 450 γραμμάρια σαντιγύ
6 g ζελατίνη

Λευκή σοκολάτα
500 γρ λευκή σοκολάτα
400 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
12 g ζελατίνη


ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Σοκολάτα μπισκότο

Λιώστε τη σοκολάτα με το βούτυρο
Χτυπάμε τα ασπράδια αυγών και ζάχαρη και τα ενώνουμε με την σοκολάτα,
Στη συνέχεια, προσθέστε τους κρόκους και ανακατεύουμε καλά.
Απλώστε το μίγμα σε ένα ταψί καλυμμένο με λαδόκολλα και ψήνουμε στους 190 βαθμούς για 10 λεπτά.

Dark μους σοκολάτα

Ζεσταίνουμε το γάλα (χωρίς βράσιμο) και προσθέστε τη ζελατίνη προηγουμένως μουσκέψει με κρύο νερό.

Εν τω μεταξύ, λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων, και όταν και οι δύο συστατικά έχουν θερμοκρασία 35 °, ρίξτε το γάλα πάνω από τη σοκολάτα και φτιάχνουμε την κρέμα (ανακατεύουμε πάρα πολύ καλά)!
ΜΟΥΣ ΠΡΑΛΙΝΕΣ

Λιώνουμε την σοκολάτα με φουντούκια σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων.Προσθέστε την πραλίνα φουντουκιού και ανακατεύουμε. Φέρτε την κρέμα γάλακτος για να πάρουν μια βράση, προσθέτουμε τη ζελατίνη προηγουμένως μουσκέψει με κρύο νερό, αφήστε το να κρυώσει και στη συνέχεια να το ενσωματώνουμε μέσα στη σοκολάτα. Ανακατέψτε όλα τα υλικά στην χτυπημένη κρέμα.

Λευκή σοκολάτα

Ζεσταίνουμε το σοκολάτας και κρέμας γάλακτος σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει εντελώς.  Προσθέστε τη ζελατίνη στην οποία έχετε μουσκέψει με κρύο νερό και αφήστε το γλάσο να κρυώσει για να σταθεροποιήσει ελαφρά.

ΤΕΛΙΚΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Τοποθετούμε μέσα σε ένα μπολ την σοκολάτα μπισκότο και βάζουμε από πάνω την μούς σοκολάτας και το βάζουμε λίγο στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί. Μετά βάζουμε από το γλυκό από πάνω την μους πραλίνας και κάνουμε το ίδιο το βάζουμε στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί,τέλος ρίχνουμε και την λευκή σοκολάτα από πάνω και το βάζουμε πάλι στο ψυγείο για 2 ώρες.
ΥΓ. Αν θέλουμε βάζουμε και διακόσμηση της αρεσκείας μας, με ότι έχει σχέσει με σοκολάτα.
Έτοιμο το γλυκό μας!!!


http://kostasmouzakis.blogspot.com/
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!