tromaktiko: Καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων

Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010

Καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων



Τις προάλλες έκανα μια βόλτα στο θησείο με σταμάτησαν και μου έδωσαν ένα φεϊγβολάν του οποίου τα περιεχόμενα  παραθέτω παρακάτω 
Βοηθήστε να σταματήσουμε τη δίωξη του Φάλουν Γκονγκ στην Κίνα
«αυτό είναι ένα είδος κακού που δεν έχει ξαναφανεί στον πλανήτη – είναι ένα νέος είδος κακού» - David Matas (δικηγόρος για θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων)

Δίωξη και αιτίες
Στις 20 Ιουλίου του 1999 το καθεστώς της κίνας ξεκινάει να διώκει τους ασκούμενους του Φάλουν Γκονγκ . Το Φάλουν Γκονγκ είναι μια γαλήνια εξάσκηση για το σώμα και το νου που βασίζεται στις αρχές Αλήθεια, Καλοσύνη και Ανεκτικότητα. Εξασκώντας Φάλουν Γκονγκ, λοιπόν, οι ασκούμενοι στην Κίνα έφτασαν σε υψηλά επίπεδα ηθικής ενώ παράλληλα ο αριθμός τους είχε ξεπεράσει τα 100 εκατομμύρια. Έτσι ορισμένοι λόγοι για τη δίωξη είναι οι παρακάτω:
•    Το κινέζικο καθεστώς έβλεπε ότι δεν μπορούσε να ελέγξει τους ανθρώπους αυτούς με τους τρόπους ελέγχου των μαζών που χρησιμοποιεί ( βία, προπαγάνδα, χρήμα, καταστροφή, παραδοσιακού πολιτισμού κ.α)
•    Το κινέζικο κομουνιστικό κόμμα από πάντα προσπαθούσε να καθυποτάξει πνευματικές πεποιθήσεις (χριστιανισμός, βουδισμός κλπ)
•    «πηγές από το κομμουνιστικό καθεστώς είπαν ότι η εκτελεστική επιτροπή του πολιτικού γραφείου δεν ενέκρινε ομόφωνα τη δίωξη και ο Τζιανκ από μόνος του αποφάσισε ότι το Φάλουν Γκονγκ πρέπει να εξαλειφθεί» εφημερίδα Washington Post, 12 Νοεμβρίου 1999. Ο Τζιανγκ Ζεμίν ήταν ο τότε πρόεδρος του ΚΚΚ.

Αφαίρεση οργάνων από ζωντανούς ασκούμενους του Φάλουν Γκονγκ
•    Ο πρώην καναδός υπουργός David Kilgour και ο δικηγόρος για θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων David Matas δημοσίευσαν μια 45 σέλιδη ερευνητική αναφορά σχετικά με καταγγελίες συγκομιδής οργάνων. Μετά την έρευνα τους επιβεβαίωσαν το θλιβερό συμπέρασμα ότι οι καταγγελίες αυτές είναι αληθινές. Μπορείτε να βρείτε την αναφορά στη διεύθυνση http://organharvestinvestigation.net
•    Ο κ. Edward McMillan-Scott, αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου γράφει στην έκθεση του : «η κατάσταση των φυλακισμένων στην κίνα γίνεται όλο και περισσότερο γνωστή αλλά είναι μόνο τους τελευταίους μήνες που μια ιδιαίτερα κακή μεταχείριση  - των ασκούμενων του Φάλουν Γκονγκ – έχει έρθει στο φως. Πιο συγκεκριμένα ότι επιλέγονται φυλακισμένοι για μεταμοσχεύσεις οργάνων και ιστού, και αυτό κατόπιν οδηγεί στο θάνατό τους.» μπορείτε να βρείτε την έκθεση στη διεύθυνση www.theepochtimes.com/news/6-7-7/43653.html
•    Στις 19 Απριλίου 2006, το τηλεοπτικό κανάλι Sky News μπήκε μυστικά με κάμερες σε κινέζικα νοσοκομεία όπου νοσοκόμες και γιατροί επιβεβαίωσαν ότι τα  άμεσα διαθέσιμα όργανα λαμβάνονται από φυλακισμένους και ότι η αφθονία δοτών του νοσοκομείου οφείλεται στις στενές επαφές του με τις κινεζικές δυνάμεις ασφαλείας.
•    Σε μια έκθεση του 2001, στην εφημερίδα Washington Times, ένας γιατρός δηλώνει ότι εμπλεκόταν στην αφαίρεση κερατοειδών χιτώνων και στη συγκομιδή δέρματος σε περισσότερους από 100 εκτελεσμένου φυλακισμένους, περιλαμβάνοντας και έναν που δεν είχε πεθάνει ακόμα.

Γιατί μας αφορά και πώς μπορείτε να βοηθήσετε
Μας αφορά όλους διότι με τη δίωξη του Φάλουν Γκονγκ η καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων φτάνει στον έσχατο βαθμό, αφού άνθρωποι που πιστεύουν στην αλήθεια στην καλοσύνη και στην ανεκτικότητα, δολοφονούνται και βασανίζονται καθημερινά. Μπορείτε να βοηθήσετε μιλώντας σε γνωστούς και σε φίλους για τα γεγονότα στην Κίνα. Μπορείτε, επίσης, να υπογράψετε την έκκλησή μας για τερματισμό της δίωξης στο www.falundafa.gr/petition.html
Περισσότερες πληροφορίες : www.gr.clearharmony.netwww.faluninfo.net , www.falundafa.gr , 6947421621  
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!