tromaktiko: Σχετικά με "Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο - Απάντηση" και "Οι Νόμοι εξυπηρετούν τα συμφέροντα των γιατρών και όχι τις ανάγκες των ασθενών"

Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2010

Σχετικά με "Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο - Απάντηση" και "Οι Νόμοι εξυπηρετούν τα συμφέροντα των γιατρών και όχι τις ανάγκες των ασθενών"



Πριν μερικά χρόνια ήμουν και εγώ στη θέση των τραγικών, επιτρέψτε μου την έκφραση, αυτών γονιών... Ευτυχώς με την βοήθεια του Θεού, την τελευταία στιγμή πήραμε την έγκριση και σήμερα ζούμε μια σχεδόν φυσιολογική ζωή. Σε αυτό συνέβαλαν οι ιδιαίτερες ευαισθησίες του τότε υπουργού υγείας και των βοηθών του, πολλών φίλων ,του Χαμόγελο του Παιδιού και πρωτίστως των εξαιρετικών Γιατρών που ήταν και είναι δίπλα μας. Αποστασιοποιημένος πια από την συναισθηματική φόρτιση, πιστεύω ότι η αλήθεια είναι κάπου στην μέση. Αναφέρομε στην διαδικασία έγκρισης μεταφοράς στο εξωτερικό και ιδικά στην Αμερική και όχι στην μέχρι τώρα νοσηλεία για την οποία δεν έχω γνώμη.
Α) Για να εγκρίνει η αρμόδια επιτροπή του ΙΚΑ την μεταφορά για νοσηλεία στο εξωτερικό απαιτείται γνωμάτευση δύο Διευθυντών Κλινικών Δημοσίων Νοσοκομείων η οποία ρητά θα αναφέρει ότι η εγχείριση δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί στη Ελλάδα.
Β) Ιδικά για μεταφορά στη Αμερική η παραπάνω γνωμάτευση πρέπει επιπλέον δεσμευτικά να αναφέρει ότι η εγχείρηση δεν πραγματοποιείται και σε κανένα νοσοκομείο της Ευρώπης.
Γ) Ιδικά στην δεύτερη περίπτωση η θέση των Διευθυντών είναι εξαιρετικά δύσκολη γιατί πρέπει να βεβαιώσουν για κάτι που δεν είναι καν σε θέση να γνωρίζουν.
Δ) Οι γονείς είναι κυριολεκτικά σε απόγνωση γιατί μετά από φοβερή προσπάθεια κατάφεραν να βρουν ένα Νοσοκομείο που τους αναλαμβάνει και πρέπει για να πάνε να πείσουν δύο Δ/ντες να υπογράψουν κάτι για το οποίοι ούτε οι ίδιοι ούτε κανείς άλλος δεν γνωρίζει με απόλυτη σιγουριά.
Ε) Ενώ αισθάνονται απόλυτο φόβο για την κατάληξη της εγχείρησης, σε ένα τόσο ξένο και τόσο μακρινό περιβάλλον τους αντιμετωπίζουν λες και απαιτούν ταξίδι αναψυχής.
Ε) Δεν υπάρχει καθόλου χρόνος. Στην περίπτωση μου τον τελευταίο μήνα(6ο) το παιδί είχε κορεσμό 78 και αιμοσφαιρίνη 42 για τους γνωρίζοντες.
ΣΤ) Κάθε μέρα επιβαρύνει την υγεία του παιδιού και του αφήνει ανεπανόρθωτες βλάβες.
Αποτέλεσμα: Οι γονείς μην μπορώντας να τα βάλουν με το απρόσωπο ‘σύστημα’ στρεφόμαστε εναντίων το γιατρών που είναι πρόσωπα και μάλιστα πιστεύουμε απόλυτα ότι μας αδικούν.
Από τα παραπάνω είναι ξεκάθαρο ότι πιστεύω ότι και οι γιατροί είναι θύματα του συστήματος που με το πρόσχημα της διαφάνειας, τους πετά το μπαλάκι και τους ζητά να αναλάβουν όλη τη ευθύνη με την κρυφή ελπίδα ότι θα φοβηθούν και θα γλιτώσει τα έξοδα.
Παρόλα αυτά σε εσάς κ. Αζαριάδη απευθύνομαι και σας παρακαλώ να τιμήσετε για άλλη μια φορά τον Ιατρικό σας Όρκο, και να κάνετε ότι χρειάζεται για να έχει το μικρό αγγελούδι την ευκαιρία του στη ζωή.

Υ.Γ. Δεν αναφέρω το όνομα του υπουργού και των γιατρών για να μην φανεί ότι είναι διαφήμιση.
Ένας πατέρας παιδιού με συγγενή καρδιοπάθεια
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!