tromaktiko: Περί εφορευτικής και δικαστικών συνέχεια...

Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2010

Περί εφορευτικής και δικαστικών συνέχεια...



Σχετικά με τον πρώην γραμματέα εκλογών και την διαδικασία των εκλογών.
1. Εσύ πληρώθηκες για αυτήν την δουλειά εγώ όχι.
2. Εγώ είμαι υποχρεωμένος να παραβρεθώ και δώ οτι ολα γίνονται νομότυπα. Αν θέλω βοηθάω. Εσύ προσφέρθηκες έναντί πληρωμής , ας δουλέψεις να τα βγάλεις.
3. Το να κάνω πακέτα με όλα τα ψηφοδέλτια δεν έχει σχέση να κάνει με τις κρυφές εκλογές και ουτε η Εφορευτική θα γίνει δερβεναγας με το ζόρι. Οι πιο πολλοί εξάλλου έρχονται με το φακελάκι έτοιμο . Τα παραβάν είναι για να δίνουν το δικάιωμα στο ψηφοφόρο να κάνει κρυφή την ψήφο του. Αν πάλι κάποιος θέλει να την κάνει φανερά κανείς δεν το εμποδίζει. Χώρια που με την ίδια λογική , σε κάποιο πακέτο μπορείς βολικά να "ξεχάσεις " κάποιο . Μπορείς όμως να υποχρεώσεις τον καθένα να πάρει απο ένα , πίο έυκολη λύση.
- Σε σένα σου έφεραν γέυμα από τον Δήμο , στους αντιπροσώπους από τα κόμματα, η εφορευτική ουτε να φύγει δεν μπορει. Ειδικά στην περιπτωση μου που ήμουν μόνος γιατί τα άλλα μέλη ήταν μία εγκυος και ένας με σπασμένο πόδι. Σϊγα μην τους έλεγα να κάτσουν.
- Μάθε καλά , μπορεις να κλείσεις νωρίτερα το τμήμα και το έχω κάνει όταν 8 εναπομείναντες ψηφοφόροι ήταν από 103 χρονων και πάνω. Αν δεν ήρθαν μέχρι τις 7 το βράδυ , σίγουρα δεν πρόκειται να έρθουν στις 7.30.
- Η εφορετυική επιτροπή αποφασίζει για τα άκυρα. Οι αντιπρόσωποι δεν έχουν κανένα λόγο όσο και αν χτυπιούνται. Καταγράφουν τις παρατυπίες που πιστεύουν ότι έγιναν και μετά κάνουν ένσταση για επανεξέταση. Αν από την αρχή έχεις συμφωνήσει για το ποια θεωρείς άκυρα προτού δείς πως πάει το κλίμα συμφωνεις πιο ευκολα. Εμείς είπαμε από την αρχή οτι οτιδήποτε είναι μουτζουρωμένο το θεωρούμε άκυρο. Στην πορείς βγήκαν αρκετά , τα σημείωσαν οι αντιπρόσωποι και ανάλογα με το αποτέλεσμα ήταν στο χέρι τους να ζητήσουν επανεξέταση .
Μέχρι τις 11 είχαμε τελειώσει στο δικό μου εκλογικό τμήμα , οχι στις 4 όπως ένας φίλος μου που μόνο ξύλο δεν έπαιξαν για τα άκυρα. Αυτά που λέω τα είχε επιβεββαιώσει και η δικηγόρος όταν κάτι πήγαν να πουν οι αντιπρόσωποι άρα είμασταν νόμιμοι. Α , και ο νόμος λέει μέχρι την δύση του ήλιο όχι μέχρι πχ της 7.30 και 59 δεύτερα

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!