tromaktiko: Οι κοιλιακοί πετυχαίνονται με την διατροφή!!

Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2010

Οι κοιλιακοί πετυχαίνονται με την διατροφή!!



Ξέρατε ότι, όσες ώρες και να σπαταλάτε στο γυμναστήριο προσπαθώντας να αποκτήσετε γραμμωμένους κοιλιακούς, ΔΕΝ είναι αρκετές αν δεν έχετε σωστή διατροφή ????? Δείτε τις 10 τροφές που πρέπει να υπάρχουν στο μενού σας, απαραιτήτως.....




1) Αυγά !!!


Τα αυγά είναι ο σύμμαχός σας, και αυτό γιατί αποτρέπουν την κατάρρευση των μυών
Επίσης , η βιταμίνη Β12 που περιέχουν, αντιμάχουν τα κύτταρα του πάχους του οργανισμού μας.
Όσον αφορά, εσάς που σας απασχολεί το θέμα "χοληστερίνη", μπορείτε να επωφεληθείτε από τις ευεργετικές ιδιότητες του, απλά παραλείποντας τον κρόκο, και κρατώντας το ασπράδι !!



2)Καθαρό κρέας


Πρωτεΐνες!!! Αυτό τα λέει όλα !! Βρίσκονται στην γαλοπούλα, και στον κιμά, βοηθούν στο χτίσιμο των μυών, και την τόνωση του ανοσοποιητικού συστήματος. Ένα κίνητρο για να "προτιμάτε" κιμά, είναι η μεγάλη περιεκτικότητα σε βιταμίνη Β, η οποία καταστρέφει το λίπος!



3)Ψάρι

Τα ψάρια ανήκουν στις τροφές που περιέχουν καλά λιπαρά, τα οποία είναι αρκετά χρήσιμα για τον οργανισμό μας, και αποτρέπουν την αποθήκευση λίπους στην μέση σας, όταν είναι σε συνδυασμό με πρωτεΐνες! Τα Ω3 που αυτά περιέχουν συμβάλουν σημαντικά στον οργανισμό μας, και προστατεύουν το ανοσοποιητικό μας σύστημα , καθώς επίσης μειώνουν το αίσθημα κούρασης μετά από έντονη σωματική άσκηση.

4)Ξηροί καρποί
Πολλές φορές κατά την διάρκεια της μέρας επιλέγουμε διάφορα σνακ, από σοκολάτα που μόνο καλό δεν μας κάνουν, αλλά αντίθετα βοηθούν στην αποδυνάμωση των μυών!Αν επιλέξετε, αντιθέτως να αντικαταστήσετε αυτά τα σνακ με μία, ή δύο χουφτίτσες από ξηρούς καρπούς θα προσφέρετε πολύτιμα θρεπτικά συστατικά, καθώς οι καρποί περιέχουν και αυτοί "καλά" λιπαρά!





5)Ελαιόλαδο



Γίνεται σύμμαχος της καλής λειτουργίας της καρδιάς σας! Διαγράψτε το βούτυρο, και αντικαταστήστε το με ελαιόλαδο!Μ' αυτήν την κίνηση καίτε λίπος, και μειώνετε την χοληστερίνη σας! Τι καλύτερο ??





 6)Τα φασόλια 
θέλετε "σφιχτή" μέση ?? Τότε σκεφτείτε σοβαρά την ενσωμάτωση των φασολιών στη διατροφική σας λίστα !! Τα φασόλια είναι πλούσια σε πρωτεΐνες και σίδηρο! Όταν αυτά μαγειρευτούν προσεχτικά, και κρατήσουν τα συστατικά αυτά, διοχετεύουν τις βιταμίνες αυτές στους μύες σας, και "σφίγγει" η μέση σας.



7)Φαγητά ολικής άλεσης
Είναι ο πραγματικός "σύμμαχος" για εσάς που επιζητείτε επίπεδη κοιλίτσα!! Χρειάζεστε υδατάνθρακες,  και το λευκό ψωμί, το λευκό ρύζι και  τα μακαρόνια δεν είναι ο καλύτερος τρόπος για τους προσκομίσετε! Αντικαταστήστε τα  αντίστοιχα με μη επεξεργασμένα φαγητά ολικής αλέσεως !



8)Low-fat προϊόντα
Όπως όλοι γνωρίζετε, το τυρί και η περιφέρεια ΔΕΝ συνυπάρχουν !!! Παρόλα αυτά δεν πρέπει να τα αποκλείσετε τελείως από την διατροφή σας, αλλά καλό είναι να τα προμηθεύεστε σε Low-fat.
Μ' αυτόν τον τρόπο και θα ενδυναμώνετε τα κόκαλά σας, και θα χρειαστεί να στερηθεί τε αγαπημένα σας προϊόντα!





9)Φυστικοβούτυρο.
Αν και στην χώρα μας δεν είναι ευρέως διαδεδομένο προϊόν, παρόλα αυτά στο εξωτερικό αποτελεί ένα από τα καθημερινά "απαραίτητα" προϊόντα, καθώς είναι η τέλεια τροφή , πριν την άσκηση!








10)Φυλλώδη λαχανικά

Ξέρατε ότι λαχανικά τέτοιου είδους όπως το σπανάκι, βοηθούν σημαντικά στην λιποδιάλυση ???
Σπανάκι λοιπόν !!!


Εμπρός ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ απο σήμερα !!!!

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!