tromaktiko: Ρέθυμνο: Μια κόλαση για πεζούς και οδηγούς

Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2010

Ρέθυμνο: Μια κόλαση για πεζούς και οδηγούς



Το Ρέθυμνο είναι ίσως η χειρότερη σε  θέματα ασφαλούς οδήγησης και σεβασμού των πεζών πόλη σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Το να είσαι πεζός στο Ρέθυμνο είναι θανάσιμος κίνδυνος καθώς οι οδηγοί αδιαφορούν παντελώς για τις διαβάσεις πεζών τις οποίες αγνοούν επιδεικτικά. Μάλιστα αν στο διάβα τους βρεθεί πεζός που έχει ξεκινήσει να διασχίζει διάβαση αντί να σταματήσουν το όχημα τους, του κορνάρουν θυμωμένα (!) για να τρέξει να κάνει στην άκρη (!). Ειδάλλως τον προσπερνάνε από πίσω του με κίνδυνο να τον παρασύρουν, πολλές φορές τον προσπερνάνε ακόμα και από τη μπροστινή του πλευρά.

Τα παπάκια-νίντζα που έχει γεμίσει η πόλη είναι μονίμως στο αντίθετο ρεύμα προσπερνώντας οποιονδήποτε βρεθεί στο διάβα τους, παραβαίνοντας τον ΚΟΚ και θέτοντας σε κίνδυνο τις ζωές των ίδιων καθώς και των άλλων οδηγών.

Τα ντελίβερι στο Ρέθυμνο κάνουν αγώνα με το χάρο κάθε μέρα στον ανελέητο βωμό του κέρδους. Προκειμένου να μοιράσουν λίγα σουβλάκια παραπάνω θέτουν σε κίνδυνο μια ολόκληρη πόλη με την ασυνείδητη οδήγηση τους.

Οι αντικανονικές, παράνομες και θανάσιμες προσπεράσεις είναι αγαπημένο σπορ του Ρεθυμνιώτη ο οποίος διατίθεται να δημιουργήσει δυστύχημα και να προσπεράσει πάση θυσία.

Οι μονόδρομοι μετατρέπονται συνεχώς σε δρόμους διπλής κατεύθυνσης, ιδιαίτερα απ' τους οδηγούς μηχανών, δημιουργώντας θανάσιμο κίνδυνο.

Κλασσική εικόνα είναι τα λεωφορεία, τα οποία τα προσπερνάνε με μίσος και μανία τα πίσω οχήματα, μπαίνοντας ολόκληρα στο αντίθετο ρεύμα, ακόμα και σε στροφές.

Στο Πλατανιά / Μισσίρια και στις άλλες περιοχές γίνεται το σώσε καθώς οι οδηγοί πιάνουν ταχύτητες ράλλι μετατρέποντας το δρόμο σε θανάσιμη παγίδα.

Στις Εθνικές οδούς προς Χανιά και Ηράκλειο τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα, με τα ραντάρ να παραμένουν ανενεργά καθώς οι βουλευτές σε μια ακόμα αισχρή προσπάθεια ψηφοθηρίας τα κρατάν απενεργοποιημένα. Οι παράνομες προσπεράσεις στις εν λόγω εθνικές οδούς είναι πραγματικά φονικές ενέργειες και οι οδηγοί που τις κάνουν θα έπρεπε να οδηγηθούν άμεσα στη φυλακή.

Φυσικά η τροχαία Ρεθύμνης σφυρίζει αδιάφορα, αφού εδώ και πολλά χρόνια οι ανίκανοι υπάλληλοι της, οι οποίοι ως γνωστών κατατάχθηκαν μέσω της διαφθοράς και των βουλευτικών μηχανισμών, έχουν μετατραπεί σε γραφειάδες που απλώς καταγράφουν τα δυστυχήματα και τα ατυχήματα!

Το ποσοστό των νεκρών στη Κρήτη σε σχέση με το πληθυσμό της είναι απ’ τα μεγαλύτερα στο κόσμο! Η τροχαία δε κάνει τίποτα για να αποτρέψει τα ατυχήματα και δε κάνει ποτέ το παραμικρό έλεγχο. Όλοι είναι ελεύθεροι να παρανομούν στο Ρέθυμνο. Τι και αν πεθαίνει κάθε μέρα κόσμος. Τη τροχαία δεν τη νοιάζει. Κανένα δε νοιάζει.

Βέβαια να ‘ναι καλά και ο Δήμαρχος, ο Νομάρχης και τα τσιράκια τους που κάνουν εξαιρετική δουλειά στο σβήσιμο κλήσεων. Ξεφτίλες.

Άθλια τροχαία... βγες στους δρόμους! Μην αφήνεις τους οδηγούς να παραβαίνουν τα όρια ταχύτητας.  Μην τους αφήνεις να κάνουν παράνομες προσπεράσεις. Επέβαλλε τους να σέβονται τις διαβάσεις πεζών και τα κόκκινα φανάρια και όλους τους κανόνες του ΚΟΚ.

Απολύστε τους όλους απ’ τη τροχαία! Είναι άχρηστοι και αχρείαστοι! Αυτοί κατάντησαν τη πόλη σε αυτά τα χάλια!

Αφαιρέστε την άδεια οδήγησης απ’ τους κακούς οδηγούς. Οδηγήστε τους στο δικαστήριο, εκεί ανήκουν! Είναι ΦΟΝΙΑΔΕΣ! Κάντε κάτι! ΠΕΘΑΙΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΡΕΘΥΜΝΟ!
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!