tromaktiko: Τα μοναχοπαίδια είναι ευτυχισμένα

Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2010

Τα μοναχοπαίδια είναι ευτυχισμένα



Μπορεί τα μοναχοπαίδια να έχουν τη φήμη των… «κακομαθημένων», τουλάχιστον όμως είναι ευτυχισμένα! Σε αυτό το...



 συμπέρασμα καταλήγει έρευνα βρετανών επιστημόνων, οι οποίοι ισχυρίζονται πως αν και τα «μονάκριβα» παιδιά είναι δύστροπα, μοναχικά και απαιτητικά, συνάμα είναι περισσότερο ικανοποιημένα από τη ζωή τους σε σύγκριση με τα παιδιά που έχουν από ένα και πάνω αδέλφια.

Ποια είναι η «πηγή» της ευτυχίας τους; ότι δενχρειάζεται να ανταγωνιστούν κανέναν για να αποκτήσουν την προσοχή των γονιών τους, δεν πέφτουν θύματα «αδελφικού εκφοβισμού»,δεν τους «κλέβουν» πράγματα, και δεντους απευθύνεται κανείς με άσχημους χαρακτηρισμούς.

Αντίθετα, όσο πιο πολλά παιδιά συνυπάρχουν σε ένα σπίτι, τόσο πιο πολλές εντάσεις δημιουργούνται στην οικογένεια. Αυτό, συμβαίνει διότι: « σε ένα μέσο σπίτι, όσο περισσότερα παιδιά υπάρχουν, τόσο μειώνεται η ιδιωτικότητα του κάθε παιδιού. Κάποια παιδιά θέλουν να μοιράζονται το υπνοδωμάτιο τους, αλλά προτιμούν να το επιλέγουν τα ίδια παρά να “πρέπει” να το μοιραστούν. Υπάρχει επίσης ανταγωνισμός για τον χρόνο που διαθέτουν οι γονείς στο καθένα από τα παιδιά»,εξηγεί η παιδοψυχολόγος Ρουθ Κόπαρντ.

Τα αποτελέσματα της έρευνας θα δημοσιευτούν στο περιοδικό του Βρετανικού Συμβουλίου Οικονομικής και Κοινωνικής Έρευνας «State of the Nation», στα τέλη της εβδομάδας. Για τις ανάγκες της έρευνας 2.500 νέοι κλήθηκαν να συμπληρώσουν διεξοδικά ερωτηματολόγιατα οποία εν συνεχεία αναλύθηκαν από καθηγητές του Πανεπιστημίου του Έσσεξ



star.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!