tromaktiko: ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΗΜΕΡΙΔΑΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΜΕ ΘΕΜΑ " ΟΧΙ ΣΤΗ ΒΙΑ ΑΠ' ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΑΝ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ "

Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΗΜΕΡΙΔΑΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΜΕ ΘΕΜΑ " ΟΧΙ ΣΤΗ ΒΙΑ ΑΠ' ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΑΝ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ "



Το φαινόμενο της βίας έχει πάρει ανησυχητικές διαστάσεις και στη χώρα μας. Ολόκληρη η Κοινωνία μαστίζεται από αυτήν την ασθένεια.

Ο κύκλος της βίας είναι οδυνηρός. Κοινωνική βία, κρατική βία, ατομική βία, τρομοκρατία, εγκληματικότητα, κλπ. Πρόκειται για ένα φαύλο κύκλο, που ειδικά σε συνθήκες οικονομικής και πολιτικής κρίσης, διευρύνεται επικίνδυνα με απρόβλεπτες συνέπειες. Γι’ αυτό και απαιτείται σοβαρή, αποφασιστική και επίμονη παρέμβαση. Πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις, οργανώσεις και πρωτοβουλίες πολιτών, οφείλουν να πάρουν τις αποφάσεις και τα μέτρα εκείνα που θα οδηγήσουν την βία στην απομόνωση.

Η Ομοσπονδία μας, βιώνοντας το γεγονός ότι ο ένστολος βρίσκεται διαρκώς στο στόχαστρο της «αόρατης κάννης» των δολοφόνων, αλλά και επειδή δέχεται είτε δικαίως είτε πολλές φορές αδίκως και αδιακρίτως τα πυρά της κριτικής, συνεχίζοντας τις προσπάθειές της, διοργανώνει από κοινού με την Ε.Α.Υ.Ν. Θεσσαλονίκης την Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010 (ώρες 10:00 έως 13:30) Ημερίδα με θέμα: «Οχι στη βία απ’ όπου κι αν προέρχεται».

Στις εργασίες έχουν κληθεί ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστος ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας κ. Ελευθέριος ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ, οι καθηγητές κ.κ. Άγγελος ΤΣΙΓΚΡΗΣ δρ. Εγκληματολογίας Παντείου Πανεπιστημίου, ο Νίκος ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ κοσμήτορας του Α.Π.Θ., ο Γεώργιος ΠΙΠΕΡΟΠΟΥΛΟΣ Δρ. Ψυχολογίας και Kοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Μακεδονίας καθώς και το μέλος της Διεθνούς Αμνηστίας κ. Διονύσης ΓΟΥΣΕΤΗΣ. Παρεμβάσεις θα γίνουν από τον επίτιμο Πρόεδρο της Π.Ο.ΑΣ.Υ. κ. Δημήτρη ΚΥΡΙΑΖΙΔΗ, το μέλος της Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ κ. Δημήτρη ΚΙΤΣΙΟ, καθώς και από τον Δ/ντη της εφημερίδας «Αγγελιοφόρος» κ. Τραϊανό ΧΑΤΖΗΔΗΜΗΤΡΙΟΥ.

Σκοπός της Ημερίδας είναι να αναδειχθεί μετά την Αθήνα και στη συμπρωτεύουσα το θέμα της βίας, να ευαισθητοποιηθούν φορείς και πολίτες ώστε να υπάρξει μια συστράτευση όλων μας για την παλλαϊκή καταδίκη της τρομοκρατίας και της βίας και την καλλιέργεια κουλτούρας μη βίας, που θα οδηγήσουν τελικά και στην αναζήτηση τρόπων συνεννόησης για να μην εξελίσσονται οι κοινωνικές εκδηλώσεις διαμαρτυρίας σε αναμετρήσεις με τις Αστυνομικές Δυνάμεις.

Πιστεύουμε ότι όλοι οι Έλληνες έχουν την ιερή υποχρέωση να οδηγήσουν τη βία στην απομόνωση.



Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π. Ο. ΑΣ. Υ.

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!