tromaktiko: Ένα φαρμακείο στην κουζίνα σου ..

Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2010

Ένα φαρμακείο στην κουζίνα σου ..



Δεν είναι ανάγκη να αναζητάς πανικόβλητη τα διανυκτερεύοντα φαρμακεία την επόμενη φορά που θα ξυπνήσεις στη μέση της νύχτας με κάποια ενόχληση, όπως ουρολοίμωξη ή καούρα.
Ανακουφίσου προσωρινά με κάποια από τις παρακάτω μεθόδους που δε θα σου πάρουν χρόνο και είναι απολύτως φυσικές, με προϊόντα που θα βρεις στα ντουλάπια της κουζίνας σου και αποτελούν το δικό σου φυσικό φαρμακείο.

- Για την ουρολοίμωξη Η επίπονη αίσθηση που έχεις κατά τη διάρκεια της ούρησης είναι το αποτέλεσμα των ιδιαίτερα όξινων ούρων. «Κάτι τέτοιο μπορεί να αντιμετωπιστεί με την κατανάλωση μαγειρικής σόδας» συμβουλεύει η Κριστίν Γουίτμορ, M.D., διευθύντρια του Τμήματος Ουρολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Ντρέξελ. Για να ανακουφιστείς άμεσα από την ουρολοίμωξη, ρίξε σε ένα φλιτζάνι νερό μισό κουταλάκι του γλυκού σόδα, ανακάτεψέ το και... στην υγειά σου!
- Για τον πονοκέφαλο «Η καφεΐνη συμπιέζει τα αιμοφόρα αγγεία, βοηθώντας στην καταπράυνση του πονοκεφάλου» τονίζει ο Σέιν Έλισον, χημικός και συγγραφέας του βιβλίου Over the Counter Natural Cures. Η υπερβολική ποσότητα, όμως, μπορεί να προκαλέσει ημικρανίες σε πολλούς ανθρώπους, γι' αυτό προτίμησε ένα φλιτζάνι τσάι, αντί για εσπρέσο την υπόλοιπη μέρα και ρίξε στα πόδια σου κρύο νερό. Θα μειώσει τα συμπτώματα.

- Για την καούρα «Η λεμονίνη, συστατικό που συναντάμε στα λεμόνια, βοηθά στη μείωση της δημιουργίας οξέων στο στομάχι» αναφέρει ο Σέιν Έλισον. Στίψε ένα φυσικό χυμό λεμόνι και πες «αντίο» στην καούρα και τη δυσφορία που σου προκαλεί

http://olagiatingunaika.blogspot.com
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!