Εγώ ξέρω πολλούς που δεν μπόρεσαν να μπουν στο College of South East Gravara ή το University of North Chorio και γι'αυτό πήγαν στο Πολυτεχνείο, τη Νομική ή σε κάποιο άλλο ελληνικό και θα ξαναπροσπαθήσουν του χρόνου..........
(αφορα http://tro-ma-ktiko.blogspot.
Εσείς ξέρετε κανέναν που να προσπάθησε να πάει στην Αγγλία ως πελάτης-φοιτητής και να μην τα κατάφερε, σε όποια ειδικότητα και να ήθελε?
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Φιλε μου δε ξερω τι πανεπιστημιο τελειωσες εσυ, αλλα αυτο που τελειωσα εγω (αφου βεβαια περασα σε ενα ΤΕΙ οπως λες και ηθελα να ακολουθησω το ονειρο μου κι οχι να γινω γιατρος ή δικηγορος επειδη ειναι ο πατερας μου) δεν εχει καμια σχεση με αυτο που εσυ περιγραφεις. Μπηκα με εξετασεις, γραπτες και προφορικες (για τη γλωσσα και για μαθηματα) και φοιτησα 5 χρονια ενω η αντιστοιχη σχολη στην Ελλαδα ειναι 4. Εδινα μαθηματα τα οποια αν δε περνουσα δε! μπορουσα να προχωρησω τη χρονια και να δωσω αλλα μαθηματα. Ειχα εργαστηρια συγχρονα, με λιγα ατομα και με πολλά πολλα αντιδραστηρια (πραγμα ανυπαρκτο στο αντιστοιχο ελληνικο τμημα), ειχα καθηγητες που μιλουσαν, διδασκαν και εδιναν τις γνωσεις τους στους φοιτητες, οι οποιοι καθηγητες δεν ηταν ανηψια και θειοι αλλων καθηγητων αλλα καθηγητες που εχουν περασει εξετασεις για να φτασουν εκει που ειναι και δεν ενδιαφερονταν για τα κομματα ουτε και τι θα ψηφισουν οι φοιτητες. Ειχα αιθουσες καθαρες, με πινακες καθαρους και τοιχους που γυαλιζαÎ! ½ απο καθαριοτητα.
Ειχα γραμματεια που "για ξενη φοιτητρια" μου φεροταν με απολυτη ευγενεια και μου απαντουσε σε ολες μου τις αποριες.
Μπηκα σε λιστα αναμονης για να κανω τη πτυχιακη μου εργασια, την οποια δε μπορουσες να κανεις αν δεν επαιρνες ενα συγκεκριμενο αριθμο μαθηματων. Ολοκληρωσα την εργασια μου σε εναμιση χρονο με κοπο και ιδρωτα και με δημοσιευση σε γνωστο περιοδικο.
ΚΑι απεργίες? Τι ειναι αυτο...ποτε δεν εζησα μια καταληψη, μια απεργια...τιποτα απ'ολα αυτα δεν υπαρχει εξω. Ολα λυνονταν με συνελευσεις και ψηφοφορια...χωρις φωνες.
Και ηταν ελαχιστα τα μαθηματα που καναμε με ομαδικες εργασιες, και αυτα αφορουσαν κυριως στα πιο συγχρονα μαθηματα που αν δε γνωριζεις φιλε μου, δεν υπάρχουν βιβλια και στηριζονται σε ερευνες του σημερα και αναγκαστικά πρέπει να ψαξεις τη βιβλιογραφια...κι οχι τις σημειωσεις του εκαστοτε καθηγητακου (20 σελιδες ολες κι ολες).
Κι ολα αυτα δωρεαν, μόνο κατι διδακτρα δίναμε για τη συντηρηση των κτιριων και τη καθαριοτητα. Φυσικα τα βιβλια τα πληρωναμε και γι αυτο τα σεβομασταν δε τα σκιζαμε.
Κι επειδη εκανα και μεταπτυχιακο στην Ελλαδα κι ειδα πως ειναι τα πραγματα (γι αυτο κι εχω και αποψη) ...εκει να δεις ομαδικες εργασιες αγαπητέ μου, και καθηγητες που δε νοιαζονται παρα μονο ποτε θα τα αρπαξουν και θα φυγουν σαν κυριοι απ'τη σχολη. Χιλιες φορες σπουδες στο εξωτερικό παρα στην Ελλαδα.
Και στο λεω ως μια απλη αποφοιτη που δεν ειχε ουτε πατερα πλουσιο, ουτε πολλα λεφτα και ανεσεις..απλώς ήθελα να ακολουθησω το ονειρό μου. Αναγνωστρια με πτυχιο εξωτερικου
ΑΝΑΓΝΩΣΤΡΙΑ