tromaktiko: Απάντηση στο '' Ας γίνει δημοψήφισμα ''.

Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

Απάντηση στο '' Ας γίνει δημοψήφισμα ''.



Δεν υπήρξα ποτέ οπαδός της βασιλείας. Πιστεύω στην κυρίαρχη δύναμη του Λαού. Θέλω όμως να προσθέσω τα παρακάτω...
α) άν πρόκειται να πληρώνει ο Ελληνικός Λαός ένα αρκετά σεβαστό ποσό κάθε μήνα σε μισθούς και συντάξεις εν ενεργεία και μη Προέδρων Δημοκρατίας, από το 1974 και μετά, προτιμώ να πληρώνω έναν και άς είναι ισόβιος. Έτσι θα κάνουμε οικονομία, δεν θα τσακώνονται τα κόμματα, για την ανάδειξη Προέδρου και δεν θα υπάρχει κίνδυνος αξιοπιστίας της όποιας Κυβέρνησης και εκβιασμός για εκλογές ( βλέπε εκλογές 2009).
β) άν μάλιστα αυτός ο ένας θα έχει τις ίδιες ακριβώς εξουσίες με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και δεν θα χώνει τη μύτη του στη διακυβέρνηση της χώρας τον προτιμώ.
γ) δεν θεωρώ υποανάπτυκτη ή αντιδημοκρατική μια χώρα που έχει Βασιλιά και όχι Πρόεδρο. Τα παραδείγματα στην Ευρώπη αλλά και στον κόσμο πολλά, όπου οι περισσότερες '' Βασιλικές '' χώρες είναι αναπτυγμένες, εύρωστες οικονομικά και σταθερές πολιτικά, αφού η Βασιλική θητεία δεν μπλέκεται στα πόδια της διακυβέρνησης. Άν γινόταν στην Ελλάδα δημοψήφισμα με αυτούς τους όρους, ίσως να ψήφιζα ΝΑΙ. Και επαναλαμβάνω για να μην παρεξηγηθώ. ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ. ΚΟΥΡΑΣΤΗΚΑ ΟΜΩΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΩ ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΙΚΡΥΣΜΑ.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!