tromaktiko: Και ομως υπάρχει τρόπος

Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010

Και ομως υπάρχει τρόπος



Ακούμε κάθε μέρα τόσα πολλά, δεν μας θέλει η Μέρκελ, θα πτωχεύσουμε, θα πεινάσουμε κλπ.

Και όμως πρέπει να βρεθεί ένας και να πει: Εντάξει φεύγουμε από το ευρώ, στο κάτω-κάτω της γραφής δεν μας έχει προσφέρει και τπτ ουσιαστικό. Και μετά.....
Κάνουμε πρώτα την αλλαγή στην δραχμούλα μας 1 προς 1 για να μην έχουμε προβλήματα προσαρμογής και μετά αφού έχουμε κανονίσει ισοτιμίες με τα ξένα νομίσματα το κάνουμε όπως οι ΗΠΑ...τυπώνουμε χρήμα, πολύ χρήμα. Πάρτε να έχετε και μετά κανονίζουμε να κοίταζουμε το συμφέρον τις Ελλάδας μας. Αυξάνουμε την παραγωγή μας σε αυτά που μπορούμε και έχουμε έτοιμα, Ελιές, βαμβάκι, ρύζι, βωξίτη, κτηνοτροφ! ία, ρούχα, την όποια βιομηχανία κλπ. και χτυπάμε τις τιμές. Πόσο οι άλλοι...? 10% λιγότερο εμείς. Δεν μπορώ να φανταστώ π.χ. οι Γερμανοί, με διπλάσιους μισθούς, να έχουν χαμηλότερο κόστος παραγωγής και όπου έχουμε κόντρα στις τιμές έχουμε ποιότητα. Και αν μας πει κανένας τπτ, η απάντηση είναι...αυτά παράγη η χώρα, αυτά πουλάμε, αφήνουμε τις Μερσεντές και τις τηλεοράσεις για σας.
Η Ενωμένη αγορά της Ευρώπης είναι σε μεγαλύτερη κλίμακα η αγορά της γειτονιάς. Αυτός που σώζεται είναι αυτός που έχει καλά προϊόντα (όχι απαραίτητα τα καλύτερα) σε προσιτές τιμές (βλέπε Κίνα). Και στην τελική ας στραφούμε και σε κανέναν άλλον, τι την έχουμε την Μέρκελ, μάνα...?

ANAΓΝΩΣΤΗΣ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!