tromaktiko: Απαντηση στο: ''Αντιπαραγωγικοί στρατιωτικοί''

Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2010

Απαντηση στο: ''Αντιπαραγωγικοί στρατιωτικοί''



Αρχικά να αναφέρω ότι δεν έχω κανένα πρόβλημα και αντιπαράθεση με τους στρατιωτικούς, δημοσίους υπάλληλους κτλ από την στιγμή που κάνουν καλά την δουλειά τους.
Στο προηγούμενο θέμα που ανάρτησα, 1) έδωσα τα εύσημα μου στις ένοπλες δυνάμεις/ σώματα ασφάλειας για τις υπηρεσίες που έχουν προσφέρει, 2) αναγνωρίζω τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν από όλες τις απόψεις. Ωστόσο νομίζω ότι θα πρέπει να συμφωνήσουμε ότι επιβάλλεται να αλλάξουν μερικά πράγματα. Έχεις δίκιο που αναφέρεις ότι οι πλειοψηφία των στρατιωτικών υπήρξαν μάχιμοι και δεν θα διαφωνήσω. Συχνά όμως αναρωτιέμαι πόσο ‘’μάχιμος’’ είναι κάποιος όταν είναι 30 χρονών και βρίσκεται ήδη (και θα συνεχίσει να βρίσκεται )σε γραφείο.

Σίγουρα έχεις πάει και εσύ στρατό (ίσως είσαι μόνιμος ένοπλες δυνάμεις), όπως και οι πατεράδες μας και τα ξαδέλφια και οι θειοι και οι γνωστοί μας. Είμαι επίσης σίγουρος ότι από τις ιστορίες που έχουμε ακούσει και από αυτά που βιώσαμε, τα πράγματα δεν έχουν αλλάξει εδώ και αρκετά χρόνια. Δεν ρίχνω την ευθύνη στους στρατιωτικούς για τα προβλήματα των ενόπλων δυνάμεων, ωστόσο θα πρέπει να συνεισφέρουν στις αλλαγές που θα μπορούσαν να βοηθήσουν τα ελληνικά στρατεύματα-σώματα ασφάλειας. Πρέπει ακόμα να παραδεχτούμε ότι αν δεν υπήρχαν οι φαντάροι τότε πολύ πιθανό να μην λειτουργούσε ο ελληνικός στρατός. Θα συμφωνήσω μαζί σου ότι κακώς παλεύουμε μεταξύ μας, το πρώτο που θα έπρεπε να κάνουμε είναι να οργανωθούμε και εναντιωθούμε στους πολιτικούς και το σύστημά τους. Δεν θα πρέπει να αλλάξουμε όμως κάτι και εμείς? Αν ξέρουμε ότι όντως κάτι δεν λειτούργει σωστά (είτε είναι στρατός, είτε δημόσιο κτλ), δεν θα πρέπει να είμαστε εμείς οι πρώτοι που θα πούμε ότι χρειάζεται μια αλλαγή? Τριάντα χρόνια τώρα πιστεύω ότι δεν έχουν γίνει ουσιαστικές βελτιώσεις στη κοινωνία και τη χώρα μας σε όλους τους τομείς. Και πάλι όμως, η αρχή θα πρέπει να γίνει από το πολίτικο σύστημα και μετά να ακολουθήσουν τα υπόλοιπα. Δυστυχώς όμως το ‘’μοντέλο’’ μας λειτουργεί ανάποδα... Τα αλλάζουν όλα και μετά αλλάζουν τα του οίκους τους.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!