Συνταγή για 4-6
Από το: http://xs-recipes.blogspot.com/
Υλικά:
3 φλιτζάνια μανιτάρια φέτες 1 μεγάλο κρεμμύδι περασμένο στον τρίφτη
1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
3 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου
1 1/2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος
1/3 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/3 κουταλάκι μαύρο πιπέρι, σκόνη
1/3 κουταλάκι τριμμένο μοσχοκάρυδο
1 κλωναράκι θυμάρι (προαιρετικά)
Οδηγίες:
Λιώστε το βούτυρο σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Σοτάρετε τα μανιτάρια για 3-4 λεπτά. Προσθέστε το κρεμμύδι και το σκόρδο και ανακατέψτε για λίγα λεπτά.
Προσθέστε το αλεύρι και συνεχίστε το ανακάτεμα για 1-2 λεπτά. Αρτύστε με το μοσχοκάρυδο, το αλάτι και το πιπέρι και προσθέστε το ζωμό κοτόπουλου και το θυμάρι.
Αφήστε την σούπα να κοχλάσει και αφήστε να σιγοβράσει για 20 λεπτά περίπου. Κατεβάστε την κατσαρόλα από την φωτιά και αφήστε τη σούπα να κρυώσει για τουλάχιστον 15 λεπτά. Προσθέστε την κρέμα γάλακτος και ανακατέψτε με γρήγορες κινήσεις. Επαναφέρετε στην φωτιά και αφήστε την σούπα να σιγοβράσει για ακόμα 8 περίπου λεπτά. Πριν σερβίρετε αφαιρέστε το θυμάρι.
Σερβίρετε ζεστή με κρουτονς. Καλή Όρεξη!