tromaktiko: Το Υπουργείο Παιδείας δεν πληρώνει τους εκπαιδευτικούς.

Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2010

Το Υπουργείο Παιδείας δεν πληρώνει τους εκπαιδευτικούς.



Εδώ και δύο χρόνια, από το 2008, το Υπουργείο Παιδείας χρωστάει οδοιπορικά και δεδουλευμένα σε επιμορφωτές και επιμορφούμενους της εισαγωγικής επιμόρφωσης. Δεν έχει πληρώσει ούτε το 2008, ούτε το 2009. Τα λεφτά όμως τα έχει πάρει από τα ευρωπαϊκά κονδύλια. Πού πήγανε; Φέτος ξανακάλεσε τους επί δύο χρόνια απλήρωτους να ξαναδουλέψουνε, προφανώς πάλι τσάμπα. ΝΤΡΟΠΗ. Να σημειωθεί πως οι πληρωμές αυτές ήταν υποχρεώσεις της τωρινής ηγεσίας. Οι προηγο! ύμενες πληρώνανε κανονικά.

Επίσης έχει αφήσει απλήρωτους τους εξεταστές του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας του Μαϊου. Μιλάμε για γελοία ποσά, για τα οποία ενημερωθήκαμε πρόσφατα πως θα έχουμε και περικοπές. Φυσικά τον Μάϊο που πήγαμε να δουλέψουμε δεν το ξέραμε αυτό. Πάλι τα λεφτά τα έχει πάρει από τα εξέταστρα των υποψηφίων. Πού είναι τα λεφτά; Τώρα μας καλεί να δουλέψουμε σε δύο εβδομάδες πάλι απλήρωτοι και χωρίς να γνωρίζουμε ποιές είναι οι αμοιβές και αν θα πληρωθούμε ποτέ. ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΜΕ. Να κάνει τις εξετάσεις η Διαμαντοπούλου και η ομάδα της, που τα έχου! ν κάνει μπάχαλο φέτος και δεν λειτουργεί τίποτα.

Απλήρωτους έχει αφήσει και όλους τους αναπληρωτές που προσέλαβε για να καλύψει κενά. Οι εκπαιδευτικοί βρίσκονται αυτή την στιγμή στα σχολεία τους με δικά τους έξοδα χωρίς να ξέρουν τον μισθό τους και εάν και πότε θα πληρωθούν.

Μιλάμε για ένα ΑΙΣΧΟΣ. Πού πηγαίνουν τα χρήματα των αμοιβών μας; Στους συμβούλους, τις κουρτίνες και τα άχρηστα έργα που πληρώνετε; Για μία ακόμη φορά έχετε αναθέσει πανάκριβες μελέτες, οι οποίες έχουν ξαναγίνει και ξαναγίνει για να τρώνε τα τσιράκια σας. Για πόσο ακόμη νομίζετε πως οι εκπαιδευτικοί θα δουλεύουμε τσάμπα για να πουλάει μούρη η Υπουργός πως όλα βαίνουν καλώς; Ντροπή και αίσχος.
ΑΝΑΓΝΩΣΤΡΙΑ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!