tromaktiko: ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Απαντηση στα Ελληνικά ΑΕΙ

Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2010

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Απαντηση στα Ελληνικά ΑΕΙ



Στον άσχετο που λέει όσα λέει, υπάρχει μια κινέζικη παροιμία που λέει οτι πρέπει να βουτάς την γλώσσα στο μυαλό σου πριν μιλήσεις..
Αυτό βέβαια γίνεται όταν γνωρίζεις τι θές να πείς, όταν καποιος λέει ασυναρτησίες δεν χρειάζεται να το κάνει αυτό. Δεν είναι ΟΛΟΙ οσοι πηγαίνουν αγγλία για σπουδές παλικάρι μου πάμπλουτοι, εμένα ο πατέρας εργαζόμενος στον ιδιωτικό τομέα ήταν (και για να μην πεις καμια μ..λακια, δεν ήταν μεγαλοστέλεχος) αλλά με έÏ! �τειλε αγγλία. Και επειδή δεν πολλά πράγματα για τις σπουδές στην αγγλία, μάλλον ΤΙΠΟΤΕ δεν γνωρίζεις, να σου πω 2-3 πραγματάκια. Εκεί που βρισκόμουν εγω το μόνο που χρειαζόταν να πληρώσουν οι γονείς μου ήταν ότι πληρώνουν και σε έναν φοιτητή στην ελλάδα, το σπίτι και τα έξοδα του μήνα, αν και αρκετοί φοιτητές όπως και εγώ δουλεύαμε για εξτρα χρήματα. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ ΠΑΜΠΛΟΥΤΟΙ. το πανεπιστήμιο στην αγγλία ΔΕΝ το πλήρωναν όσοι άνηκαν στην ευρωπαική ένωση. Τότε για παραδειγμα οι κύπριοι πλήρωναν αλλα όταν εντάχθηκε καÎ! ¹ η κύπρος σταμάτησαν να πληρώνουν! . Και σε ορίσμενες περιπτώσεις και πόλεις η ζώη ΗΤΑΝ πιο φθηνή απο μεγαλουπόλεις στην ελλάδα, εγω πλήρωνα ενοίκιο 200 ευρω και άλλα τόσα και οι άλλοι 2 έλληνες συγκάτοικοι μου (ούτε και αυτοί με γονείς εφοπλιστές).
Για αυτον να ρωτάμε και να μαθαίνουμε πριν μιλήσουμε, γιατί η ημιμάθεια είναι χειρότερη της αμάθειας (εσυ μάλλον δεν το γνωρίζεις).
Και η επιλογή να πάει καποιος εξω ίσως έχει να κάνει με το γεγονός οτι κάποιος ψάχνει καλύτερη παιδέια χωρίς καταλήψης 6 μήνες τον χρόνο χωρίς κομματικές παρατάξεις να δίνουν εργασίες στα μέλη τους, χώρις άθλιες εγκαταστάσεις, και χωρίς αγενέστατους καθηγητές που νομίζουν οτι το πανεπιστήμιο τους ανήκει.
Αυτά τα λιγα, απο έναν φοιτητή στην αγγλία που δεν είχε γονείς, εφοπλιστές, μεγαλοβιομήχανους, κλπ
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Διαβάζω από χθες όλα αυτά που γράφονται για τα ελληνικά και τα ξένα πανεπιστήμια. Είμαι λοιπόν ένα από τα άτομα που δοκιμάσανε και τις 2 περιπτώσεις. Φυσικά και μένω ευχαριστημένη από το αγγλικό πανεπιστήμιο. Τεράστια διαφορά στην οργάνωση, στο επίπεδο διδασκαλίας και στις γνώσεις που αποκομώ. Δεν καταλαβαίνω γιατί πιστεύουνε οτι τα πανεπιστήμια του εξωτερικού προσφέρουνε χαμηλότερο επίπεδο γνώσεων. Επίσης το οτι πληρώνουμε δίδακτρα δÎ! µ σημαίνει οτι μας το χρωστάνε το πτυχίο. Και μας κόβουνε στα μαθήματα και πολλοί πάνε παραπίσω τις σπουδές τους. Τα χρόνια είναι 3, γιατί οι Αγγλοι έρχονται προετοιμασμένοι καλύτερα λόγω του 1 παραπάνω έτους στο λύκειο. Και δεν μπορώ να ακούω βλάκείες του τύπου οτι κάποιος πήγε έξω να σπουδάσει, επειδή δεν ήτανε αξιος να περάσει σε ελληνικό ΑΕΙ. Πολλά πανεπιστήμια του εξωτερικού προσφέρουνε καλύτερα προγράμματα σε κάποιους τομείς, γιατί να μείνω λοιπόν Ελλάδα; Επίσης, δε δέχονται τον οποιονδήποτε, υπάρχουνε πολλές προυποθέσεις. Είμαι πτ! υχιούχος ΑΕΙ και τώρα φοιτήτρια σÎ! µ αγγ λικό πανεπιστήμιο. Όποιος είναι αντίθετος των ξένων πανεπιστημίων, ας έρθει πρώτα να δει και μέτα να σχηματίσει άποψη. Ήμουνα κι έγώ αντίθετη για κάποιους λόγους. Λυπάμαι που το λέω, αλλά πρέπει να ξυπνήσουμε στην Ελλάδα..
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!