λιγότερο πιθανό να εμφανίσουν συμπτώματα κατάθλιψης και άγχους, σύμφωνα με μια νέα βρετανο-νορβηγική επιστημονική έρευνα.
Το ίδιο ευεργετικό αποτέλεσμα δεν ισχύει όμως, αν η φυσική δραστηριότητα αποτελεί τμήμα της εργασιακής ρουτίνας του ανθρώπου.
Οι ερευνητές από το Ινστιτούτο Ψυχιατρικής του King΄s College του Λονδίνου και του νορβηγικού Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου του Μπέργκεν, υπό τον δρα Σάμιουελ Χάρβεϊ, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο βρετανικό περιοδικό ψυχιατρικής «British Journal of Psychiatry», συνέκριναν τις συνέπειες της σωματικής δραστηριότητας στον ελεύθερο χρόνο και στη διάρκεια της εργασίας, διαπιστώνοντας ότι στην πρώτη μόνο περίπτωση υπάρχει σαφής ψυχική ωφέλεια για το άτομο.
Οι άνθρωποι που δεν είναι σωματικά δραστήριοι κατά τον ελεύθερο χρόνο τους έχουν σχεδόν διπλάσια πιθανότητα να εμφανίσουν συμπτώματα κατάθλιψης, σε σχέση με όσους επιδίδονται σε φυσικές δραστηριότητες.
Ο βαθμός έντασης της καταβαλλόμενης προσπάθειας - αν δηλαδή η φυσική δραστηριότητα είναι λιγότερο ή περισσότερο έντονη- δεν φαίνεται να επιδρά διαφορετικά στην ψυχική διάθεση.
Οι ερευνητές επεσήμαναν ότι, όταν κάποιος ασκείται ή αθλείται μαζί με φίλους του, στον ελεύθερό του χρόνο, αυτό τον βοηθάει ακόμη περισσότερο στο να διώχνει το άγχος
zougla.gr