Συνταγή για 6-8 άτομα
Από το: http://xs-recipes.blogspot.com/
Υλικά:
500γρ άπαχο μοσχαρίσιο κιμά 2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 1/2 κουταλάκια του γλυκού σκόνη τσίλι (καυτερό κόκκινο πιπέρι)
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
1/2 κουταλάκι του γλυκού κύμινο, σκόνη
1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες και ψιλοκομμένες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/4 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1 φλιτζάνι ζωμός βοδινού
12 μεξικάνικα τάκος
Προτεινόμενα Συνοδευτικά:
Τυρί Τσένταρ (cheddar), χοντροτριμμένο
Μαρούλι, λεπτοκομμένο
Ντομάτα, ψιλοκομμένη
Κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
Ψιλοκομμένες μαύρες ελιές
Ξιδάτες καυτερές πιπεριές, ψιλοκομμένες
Ξινή κρέμα γάλακτος (sour cream)
Προετοιμασία:
Βάζουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι, σε μέτρια φωτιά. Τσιγαρίζουμε τον βοδινό κιμά μέχρι να γίνει σπυρωτός και να ροδίσει. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 3-4 λεπτά. Προσθέτουμε το αλάτι, το τσίλι, το μαύρο πιπέρι, τη ρίγανη, το κύμινο, την κανέλα και ανακατεύουμε για να αναμειχθούν με το κρέας.
Προσθέτουμε το βοδινό ζωμό και ανακατεύουμε καλά με τον κιμά. Αφήνουμε να σιγοβράσει και να εξατμιστούν τα υγρα και να ψηθεί το κρέας. Σκεπάστε το τηγάνι και διατηρήστε το ζεστό μέχρι το σερβίρισμα.
Για να ετοιμάσετε τα τάκος, προσθέστε μια γενναιόδωρη ποσότητα κιμά μέσα σε ένα τάκος. Στη συνέχεια, σύμφωνα με την προσωπική προτίμηση του κάθε καλεσμένου προσθέστε συνοδευτικά (toppings) χωρίς να ακολουθείτε κάποια συγκεκριμένη σειρά. Για παράδειγμα, μπορείτε να προσθέσετε πάνω από βόειο κιμά τριμμένο τυρί, μαρούλι, ντομάτα, κρεμμύδι, πιπεριές και ξινή κρέμα. Καλή Όρεξη!