tromaktiko: Ανεξάρτητη, Ακριβοδίκαιη και προπαντός ... Τυφλή!

Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2010

Ανεξάρτητη, Ακριβοδίκαιη και προπαντός ... Τυφλή!



Γράφει ο Γιάννης Πρεβενιός
Διαβάσαμε όλοι την διάσταση απόψεων στο Συμβούλιο Επικρατείας για το θέμα της προσφυγής διάφορων φορέων έναντι του μνημονίου το οποίο τόσα δεινά επέφερε στην Ελληνική κοινωνία.!!!

Από ότι ακούσαμε οι εισηγητές υπεραμύνονται και θεωρούν νόμιμα και νομικά κατοχυρωμένα τα μέτρα της κυβέρνησης ενώ άλλες φωνές που εκφράζουν τον θιγόμενο Ελληνικό λαό θεωρούν αντισυνταγματικά τα συγκεκριμένα μέτρα.!!!

Η πλειοψηφία της ολομέλειας τις προσεχείς ημέρες θα αποφασίσει και θα δώσει τέλος στην διαμάχη αυτή τουλάχιστον εντός των Ελληνικών συνόρων μια και από ότι ακούγεται υπάρχει και το ενδεχόμενο της προσφυγής στα Ευρωπαϊκά δικαστήρια !!!

Ανήκω όπως οι περισσότεροι εξ ημών στους θιγόμενους αλλά είμαι επιφυλακτικός για το αποτέλεσμα και την θετική έκβαση που θα καταδικάζει τα μέτρα αυτά.

Αυτή μου η καχυποψία έχει να κάνει με την μέχρι τώρα εικόνα και λειτουργία της υποτίθεται ανεξάρτητης, ακριβοδίκαιης και τυφλής δικαιοσύνης η οποία πολλές φορές μοιάζει σαν υπνωτισμένη για να μη πω απρόθυμη να ικανοποιήσει το περί κοινού δικαίου αισθήματος μια και εθελότυφλη σε κραυγαλέες περιπτώσεις που χρήζουν ακόμα και αυτεπάγγελτης διαδικασίας εκ μέρους της!!!

Έτσι είδαμε ολιγωρίες π.χ στο θέμα του Χριστοφοράκου ο οποίος διέφυγε ανενόχλητος στο εξωτερικό και ακολούθως σωρεία παραλήψεων αλλά και εσφαλμένων ενεργειών που απέτρεψαν την διαλεύκανση της υπόθεσης!!!

Αυτό το γεγονός θα έμοιαζε τυχαίο και ίσως ατυχές αλλά δυστυχώς έχει συμβεί πάμπολλες φορές σε πολύ σοβαρές υποθέσεις οι οποίες εμπλέκουν πολιτικούς ή πολιτικά κόμματα!!!

¨Έτσι είδαμε τον επώνυμο μεταφορέα μεγάλης μίζας σε κόμμα εξουσίας να έχει χάσει!.... κάπου στη διαδρομή ένα ολόκληρο εκατομμύριο ευρώ, ενώ δέχτηκαν νομότυπη την χορηγία σε άλλο επώνυμο πολιτικό πρόσωπο ως … έκφραση προσωπικής εκτίμησης!!!

Θα μπορούσαμε να αναφέρουμε τόσα πολλά παραδείγματα που θα χρειαζόταν ώρες να τα διαβάσετε αλλά επιγραμματικά θα επιμείνω στην ουσία αλλά και στην αίσθηση που πλανάται στην σκέψη όλων μας ότι η ανεξάρτητη, ακριβοδίκαιη και τυφλή δικαιοσύνη τελικά φαίνεται να αλληθωρίζει προς της εκάστοτε εξουσία η οποία δείχνει ότι όχι μόνο δεν την υπολογίζει αλλά συστηματικά την εκθέτει ανεπανόρθωτα εδώ και χρόνια!!!

Ίσως η προσφυγή και η συζήτηση που γίνεται κατά του μνημονίου να αποτελούν μια μεγάλη ευκαιρία για να ανακτήσει ξανά τον ρόλο και το κύρος που της πρέπει, κάνοντας τον κάθε Έλληνα να την θεωρήσει ξανά, Ανεξάρτητη, Ακριβοδίκαιη και προπαντός Τυφλή … προς όλους!!!
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!