tromaktiko: Θα ήθελα να επισπεύσω τη προσοχή σας στο θέμα των ξένων επενδύσεων στην Ελλάδα

Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2010

Θα ήθελα να επισπεύσω τη προσοχή σας στο θέμα των ξένων επενδύσεων στην Ελλάδα



Το τελευταίο καιρό, έχω γίνει μάρτυρας των προσπαθειών της κυβέρνησης να αναπτύξει την οικονομία βάζοντας ένα τέλος στην κρίση, με τη βοήθεια επενδυτών, Ελλήνων και ξένων. Ακριβώς επειδή αυτό το θέμα αγγίζει το μέλλον όλων μας και εμένα προσωπικά μου είναι πολύ σημαντικό.
Πιστεύω ότι πρέπει να ενθαρρύνουμε τις ξένες επενδύσεις, και ένας από τους συντομότερους τρόπους για την επίτευξη αυτού του σκοπού, είναι μέσω των Ελλήνων που ζούν στο εξωτερικό.
Οι αναφερόμενοι, γνωρίζουν την Ελληνική αγορά όσο κανένας άλλος καθώς επίσης αποτελούν “τους δικούς μας απεσταλμένους”. Είναι αυτοί που γνωρίζουν την Ελληνική αγορά και τους σχετικούς επενδυτές που θα μπορούσαν να επενδύσουν στην οικονομία μας. Δυστυχώς, η οικονομική κατάσταση της χώρας μας καθώς και η αβεβαιότητα στο τι θα επέλθει, δυσκολεύει τους επενδυτές. Οι φόροι, η γραφειοκρατία, η έρευνα στην Βουλή, και η δίωξη έναντι εταιριών και επενδυτών που έρχονται να επενδύσουν στην Ελλάδα, παρεμποδίζουν όποια ευκαιρία υπάρχει για καινούριες επενδύσεις και μελλοντική ανάπτυξη. Κατά τη γνώμη μου η κυβέρνηση θα πρέπει να λάβει το θέμα αυτό στα σοβαρά και να αρχίσει να δραστηριοποιείται λαμβάνοντας σημαντικές αποφάσεις και να πραγματοποιήσει ριζικές αλλαγές στην Ελληνική οικονομία όπως την κατάργηση του μονοπωλίου ώστε να απελευθερωθεί η Ελληνική αγορά και να αναπτυχθεί στην επιχειρηματική κοινότητα.

http://neaoikonomiki.typepad.com/
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!