tromaktiko: Εθελοντές Μακράς Θητείας !

Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010

Εθελοντές Μακράς Θητείας !



Νομίζετε ότι οι «απολύσεις» στον δημόσιο τομέα δεν θα αγγίξουν την Εθνική Άμυνα? ΛΑΘΟΣ.

Ποιοι θεωρούνται συμβασιούχοι αορίστου χρόνου? Τι πρέπει να προσέχουν και οι μόνιμοι? Γιατί οι ηγεσίες του υπουργείου και των επιτελείων αποκρύπτουν την αλήθεια?
Το είπε και ο Πρωθυπουργός χθες. Ο μεγάλος ασθενής, το Δημόσιο, πρέπει να σμικρυνθεί τα επόμενα χρόνια χωρίς όμως να προσδιορίσει ακριβώς όσα τους υπαγορεύτηκαν να πράξουν. Πληροφορίες του armyalert αναφέρουν ότι η παρέμβαση της ΤΡΟΪΚΑΣ στην Εθνική Άμυνα δεν θα περιοριστεί στον προϋπολογισμό, τους εξοπλισμούς τα στρατόπεδα και τα νοσοκομεία. Θα υπάρξουν επώδυνες τομές και στο προσωπικό. Σε πρώτη φάση άμεσος ίσως να είναι ο κίνδυνος για τους ΕΜΘ που θεωρούνται συμβασιούχοι αορίστου χρόνου. Στην δεύτερη φάση θα περικοπούν οργανικές θέσεις μ! ονίμων.
Με συμφωνία για την επικαιροποίηση του μνημονίου στο σκέλος των διαρθρωτικών αλλαγών ολοκληρώθηκε ο μαραθώνιος συναντήσεων τρόικας - Γ. Παπακωνσταντίνου στο υπουργείο Οικονομικών. Οι διαπραγματεύσεις ήταν ιδιαιτέρως σκληρές, όπως επιβεβαίωσε και ο ίδιος ο υπουργός Οικονομικών, ιδιαίτερα σε ότι αφορά τις αλλαγές στις ΔΕΚΟ και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, καθώς και τις αλλαγές στην αγορά εργασίας. Ειδικότερα, οι μετατάξεις του πλεονάζοντος προσωπικού σε δημόσιο και ΔΕΚΟ, καθώς και το θέμα των εργασιακών σχέσεων αποτέλεσαν «αγκάθι» σÏ! �ις συνομιλίες μέχρι την τελευταία στιγμή. Τελικά, συμφωνήθηκε σύμφωνα με πληροφορίες, ότι οι μετατάξεις των υπαλλήλων των ΔΕΚΟ θα λογίζονται ως νέες προσλήψεις και θα εντάσσονται στον κανόνα «μια πρόσληψη για κάθε 5 αποχωρήσεις» από το Δημόσιο. Αυτό ουσιαστικά συνεπάγεται πάγωμα προσλήψεων στο δημόσιο και για τον επόμενο χρόνο.
Πως θα δικαιολογήσουν οι κύριοι Παπακωνσταντίνου, Βενιζέλος και Μπεγλίτης 20.000 μετατάξεις συμβασιούχων σε οργανικές θέσεις μονίμων που η ΤΡΟΪΚΑ θεωρεί προσλήψεις? Θα τα καταφέρουν να περάσουν αναίμακτα το φιλόδοξο αυτό σχέδιο? Όπως πληροφορηθήκαμε όλοι, η μονιμοποίηση θεωρείται μετάταξη και η μετάταξη θεωρείται διορισμός. Γιατί τους είπατε να απογραφούν ως μόνιμοι και τώρα τους ζητάτε να κάνουν αίτηση μονιμότητας? Σίγουρα κάτι δεν πάει καλά ή εμείς δεν είμαστε σε θέση να καταλάβουμε όσα γίνονται.
Τον δρόμο των υπόλοιπων συμβασιούχων κινδυνεύουν να ακολουθήσουν οι συνάδελφοι που έτυχε να υπηρετούν την πατρίδα από το μετερίζι του εθελοντή μακράς θητείας. Τώρα έρχεται να αποδειχθεί ο εμπαιγμός των ΕΜΘ. Τώρα αποκαλύπτεται ο βρώμικος ρόλος όσων υφάρπαξαν την ψήφο τους με υποσχέσεις βαθμολογικής αποκατάστασης όταν μετά βίας και πολύ αργότερα από την υπογραφή του μνημονίου, ψήφισαν νόμο για την προαιρετική μονιμοποίηση τους. Στον παρόντα χρόνο οι αναφορές των ΕΜΘ για μονιμοποίηση βρίσκονται στο μεταίχμιο της αβεβαιότητας από πολÎ! �ές απόψεις. Καταρχήν λόγω έλλειψης πληροφόρησης των ενδιαφερομένων και κατά δεύτερο λόγω της αργής προώθησης των αναφορών. Λογικό είναι και το όποιο αποτέλεσμα να αργεί και αυτό με την σειρά του. Θα προλάβουν όλοι να κάνουν τα χαρτιά τους εντός του 2010? Και όσοι δεν κάνουν αίτηση μονιμότητας τι θα απογίνουν? Το ασφαλιστικό τους επηρεάζεται?
Οι μόνιμοι θα ακολουθήσουν στον δρόμο προς το Γολγοθά. Η κατάργηση οργανικών θέσεων δεν είναι μόνο για τους άλλους. Θα επηρεάσει και τους στρατιωτικούς. Και φυσικά οι πρώτοι που θα πάρουν φύλλο πορείας θα είναι οι αντιφρονούντες. Ας μην υπάρξει καμία αμφιβολία περί αυτού. Μην περιμένετε να σας σώσει κανείς. Η οικουμενική που μαγειρεύεται και θα μας σερβιριστεί σύντομα, θα έχει ως ρόλο την εκτέλεση του μνημονίου άνευ πολιτικού κόστους. Η συρρίκνωση της οροφής των ΕΔ είναι επιτακτική και δεν αποτελεί θέμα διαβούλευσης αλλά ειλημμένη απόφ! αση.
Συνιστούμε καταρχήν ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση. Κατά δεύτερο γρήγορες ενέργειες για την μονιμοποίηση. Ελπίζουμε να μην είμαστε μάντεις κακών αλλά πρέπει να προειδοποιήσουμε τους 20.000 ΕΜΘ των ΕΔ ότι το μέλλον τους δεν προδιαγράφεται ευοίωνο. Μακάρι να κάνουμε λάθος αλλά αρκεί να αποτραπεί η άδικη απόλυση εργαζομένων στην Εθνική Άμυνα. Παρατηρούμε ξεκάθαρα περίεργες παραλείψεις και ανεξήγητες καθυστερήσεις. Και όλα αυτά χωρίς την έγκριση της ΤΡΟΪΚΑΣ. Θα εφησυχάσουμε μόνο εφόσον υπάρξει δέσμευση να μην γίνουν απολύσεις συναδέλφων μ! ε μια δήλωση από πλευράς των αρμοδίων.
Αυτός είναι και ο λόγος που έχει γεμίσει η αγορά των ΜΜΕ, έντυπων και διαδικτυακών, από μεσσίες των στρατιωτικών. Ξαφνικά ξεφύτρωσαν τόσοι ενδιαφερόμενοι για το μέλλον μας την ίδια στιγμή που δεν έχουμε μέλλον. Το έχουμε ξαναγράψει. Όλοι αυτοί είναι κοράκια που περιμένουν να τραφούν από τα κουφάρια μας τώρα που άδειασαν οι τσέπες μας. Ο ρόλος τους στην απαξίωση και στο εξευτελισμό των στελεχών έχει μια συγκεκαλυμένη, ύπουλη μορφή που ξεγελάει και τον πιο ευφυή.

http://www.armyalert.gr/
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!