ώρες, γίνονται στους ίδιους χώρους και έχουν την ίδια διάρκεια.
«Κάθε βράδυ, την ίδια ώρα, θα κάνετε τις ίδιες κινήσεις, όπως το χαμήλωμα της φωνής και του ηλεκτρικού φωτός. Αυτόματα θα αρχίσει να συνδέει τέτοιες κινήσεις με τον ύπνο και μέχρι τους τρεις μήνες θα έχει μάθει την ώρα του» αναφέρει σε άρθρο της που δημοσιεύει στο in.gr η παιδίατρος κ. Άννα Αλημαντήρη.
Αυτές τις πρώτες λίγες εβδομάδες θα μάθετε και εσείς να αναγνωρίζετε τα σημάδια που δείχνουν ότι το μωρό κουράστηκε και θέλει να κοιμηθεί. Όταν αντιλαμβάνεστε ότι νιώθει κούραση μπορείτε να κάνετε τις κινήσεις που δηλώνουν ότι είναι ώρα για ύπνο. Αν από νωρίς καθιερώσετε μια ρουτίνα ύπνου, πιθανότατα θα αντιμετωπίσετε λιγότερα προβλήματα και κατά τη νηπιακή περίοδο, καθώς το παιδάκι σας και τότε θα συνδέει το μπάνιο, μια ιστορία ή το χαμήλωμα του φωτός με την ώρα του ύπνου.
«Μια κανονισμένη ρουτίνα ύπνου θα διευκολύνει τα πράγματα και για το σύντροφό σας, ώστε να περνάει χρόνο με το μωράκι σας, πράγμα ιδιαιτέρως σημαντικό αν θηλάζετε. Η ώρα του μπάνιου και του παραμυθιού πριν κοιμηθεί είναι σπουδαίες ευκαιρίες για να δεθούν ο πατέρας με το παιδί. Δίνοντάς τους κάποιες ιδιαίτερες στιγμές μαζί θα επιτρέψετε στον εαυτό σας ένα μικρό διάλειμμα χαλάρωσης που τόσο χρειάζεστε» τονίζει η. κ. Αλημαντήρη
zougla.gr