tromaktiko: Προίκα για το νέο κόμμα τής Ντόρας από Κρήτη- Καρπενήσι

Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2010

Προίκα για το νέο κόμμα τής Ντόρας από Κρήτη- Καρπενήσι



ΠΡΟΙΚΑ για το υπό εκκόλαψη νέο κόμμα- που θα ανακοινωθεί σε πανηγυρική εκδήλωση στις 21 Νοεμβρίου- θεωρούν στο επιτελείο της Ντόρας Μπακογιάννη ότι εξασφαλίζεται από το αποτέλεσμα των χθεσινών δημοτικών και περιφερειακών εκλογών, καθώς «καταγράφεται μια αποδοκιμασία των δύο μεγάλων κομμάτων» που δείχνει ότι υπάρχει ζωτικός χώρος για έναν νέο πολιτικό φορέα.
Τα χαμόγελα περίσσευαν χθες το βράδυ στο επιτελείο της πρώην υπουργού, επειδή δύο βασικοί στόχοι επιτεύχθηκαν μέσα από τις αυτοδιοικητικές κάλπες:

1 Ο πρώτος ήταν η νίκη στην ενδοπαραταξιακή μάχη της Κρήτης, που επιβεβαιώθηκε με την επικράτηση του Δημ. Γιαννουλάκη έναντι του επίσημου υποψηφίου περιφερειάρχη της Ν.Δ., Ι. Πλακιωτάκη. Συνεργάτες της κ. Μπακογιάννη θεωρούν σημαντικό πλήγμα για τον κ. Σαμαρά το ότι για πρώτη φορά από την ίδρυση της Ν.Δ. ένας κεντρικός υποψήφιος του κόμματος καταλήγει τρίτος σε μια κάλπη ευρύτερης σημασίας.

2 Ο δεύτερος στόχος επιτεύχθηκε με την εκλογή του Κώστα Μπακογιάννη από τον α΄ γύρο στον Δήμο Καρπενησίου, δικαιώνοντας ουσιαστικά μια επιλογή που εάν είχε ναυαγήσει θα αποτελούσε σημαντικό πλήγμα τόσο για την πρώην υπουργό όσο και για την οικογένεια Μητσοτάκη.
http://www.tanea.gr/rendered.htm
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!