tromaktiko: Καταδίκη, αλλά και επιφυλάξεις εκφράζει ο πολιτικός κόσμος για την υπόθεση των παγιδευμένων φακέλων

Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2010

Καταδίκη, αλλά και επιφυλάξεις εκφράζει ο πολιτικός κόσμος για την υπόθεση των παγιδευμένων φακέλων



Εικόνα από την αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής
«Με τέτοιου είδους άθλιες πράξεις δεν τρομοκρατούνται ούτε οι βουλευτές ούτε το Κοινοβούλιο» τόνισε ο πρόεδρος της Βουλής, Φίλιππος Πετσάλνικος, αναφερόμενος στην...

 υπόθεση με τους παγιδευμένους φακέλους.
«Δεν τρομοκρατείται η Δημοκρατία, ούτε το εθνικό κοινοβούλιο σημείωσε. Η Δημοκρατία είναι το ίδιο ισχυρή στη χώρα μας. Προχωρούμε όλοι μαζί, για να βγει η χώρα έξω από τη δύσκολη αυτή κατάσταση» κατέληξε.

Λίγο νωρίτερα, ο τέως πρόεδρος Δημήτρης Σιούφας, είχε ζητήσει από τον κ. Πετσάλνικο να παίξει ρόλο στην επίτευξη εθνικής συνεννόησης εν καιρώ κρίσης και να βγει το μήνυμα «να συνεννοηθούμε στα ελάχιστα».

Το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του σημειώνει ότι το σκηνικό τρομοκρατίας «που στήνεται τις τελευταίες μέρες λίγο πριν από τις εκλογές και λίγες μέρες μετά την ύποπτη επανεμφάνιση του Μπιν Λάντεν» δημιουργεί πολλά ερωτηματικά.

«Το ΚΚΕ καλεί το λαό να είναι επιφυλακτικός και δύσπιστος σε όσα μεταδίδονται από τα ΜΜΕ, να επαγρυπνεί και να κρίνει τις εξελίξεις με βάση το ποιος επωφελείται, ποιον εξυπηρετούν οι προβοκατόρικες ενέργειες και το κλίμα τρομοφοβίας που κάποιοι δημιουργούν» καταλήγει.

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης τόνισε: «Πέρα από κάθε αμφισβήτηση κάποιοι παρεμβαίνουν με τους τρομοκράτες για να αποσταθεροποιήσουν και να αποσυντονίσουν την προσπάθεια της χώρας. Προσοχή, προσοχή, προσοχή.»

Από πλευράς ΣΥΝ σημειώνεται ότι «το σήριαλ των εκρηκτικών μηχανισμών αποσκοπεί στη δημιουργία κλίματος αποπροσανατολισμού και εκφοβισμού της κοινωνίας λίγες μέρες πριν τις εκλογές. Οι νοσηροί εγκέφαλοι τέτοιων σχεδιασμών δεν θα πετύχουν τους στόχους τους.»

Η Δημοκρατική Αριστερά τονίζει ότι ο φαύλος κύκλος του αίματος και της βίας από τις τρομοκρατικές ενέργειες πρέπει επιτέλους να κλείσει.

«Η χώρα βυθισμένη στην κοινωνική και οικονομική κρίση, χτυπημένη από τη φτώχεια και την ανεργία, δεν αντέχει και νέα πλήγματα από τους δήθεν λαϊκούς αγωνιστές. Όλα τα κόμματα και οι φορείς του τόπου πρέπει να ενώσουν τις δυνάμεις τους για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας.»

Η ανεξάρτητη βουλευτής και πρώην υπουργός Ντόρα Μπακογιάννη δήλωσε: «Η καταδίκη κάθε απόπειρας και εγκληματικής ενέργειας που θέτει σε κίνδυνο τη ζωή των πολιτών, τη δημόσια τάξη και μπορεί να πλήξει το κύρος και τη διεθνή εικόνα της χώρας πρέπει να είναι απόλυτη και αυστηρή.

» Στις ενέργειες αυτές που στόχο έχουν να καλλιεργήσουν κλίμα φόβου στην ελληνική κοινωνία, ταιριάζει μία απάντηση: μηδενική ανοχή στο έγκλημα και σε κάθε μορφή τρομοκρατικής δράσης. Το απαιτεί το σύνολο του ελληνικού λαού.»

in.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!