tromaktiko: Συναίνεση για όσα υπερβαίνουν τις κομματικές γραμμές

Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2010

Συναίνεση για όσα υπερβαίνουν τις κομματικές γραμμές



Ο κ. Παπούλιας εξέφρασε την βεβαιότητα ότι «η ελληνική πολιτεία είναι σε θέση να υπερασπιστεί το δημοκρατικό κεκτημένο»
«Ο παραλογισμός της τρομοκρατίας μπορεί να απειλήσει την επώδυνη προσπάθεια της χώρας μας για σταθεροποίηση της...
 οικονομίας» δήλωσε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας.
Ο κ. Παπούλιας σημείωσε ότι «η καταδίκη κάθε είδους βίας είναι αυτονόητη και ισχυρή», ενώ τόνισε ότι «εξίσου αυτονόητη και ισχυρή θα πρέπει να είναι η συναίνεση όλων των πολιτικών δυνάμεων στα θέματα που υπερβαίνουν τις κομματικές διαχωριστικές γραμμές» και συνεχάρη όλους όσοι συνέβαλαν στην αποτροπή των επιθέσεων.

Εξέφρασε δε την βεβαιότητα ότι «η ελληνική πολιτεία είναι σε θέση να υπερασπιστεί το δημοκρατικό κεκτημένο και να εμπεδώσει κανόνες ασφάλειας για τους πολίτες» και κάλεσε όλους «να αναλογιστούν πόσο εύκολο είναι στις μέρες μας ένας αστάθμητος παράγοντας να προκαλέσει δραματικές συνέπειες σε μια συγκυρία κρίσιμη για το μέλλον της πατρίδας μας».

Γ. Παπανδρέου: «Η δημοκρατία δεν τρομοκρατείται»
«Η δημοκρατία δεν τρομοκρατείται και οι ανεύθυνες και άμυαλες πράξεις που στόχο είχαν και έχουν να πληγώσουν τη μεγάλη προσπάθεια του ελληνικού λαού να ορθοποδήσει η χώρα και η οικονομία και να ανακτήσουμε την αξιοπιστία μας, δεν θα πετύχουν», τόνισε ο πρωθυπουργός ο οποίος παρέστη στο πρώτο νεκροταφείο, στο μνημόσυνο του παππού του Γεωργίου Παπανδρέου.

«Κάνουμε συστηματική προσπάθεια να προστατεύσουμε το δικαίωμα του κάθε πολίτη για ασφάλεια και σιγουριά», ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Παράλληλα, ο κ. Παπανδρέου ανέφερε ότι η σημερινή μέρα μάς θυμίζει τους αγώνες του Γέρου της Δημοκρατίας και τόσων γενεών για να θεμελιωθεί η σταθερότητα και η δημοκρατία στη χώρα μας, απέναντι στην αυθαιρεσία, την ανομία και κάθε μορφής βία.

Η δήλωση του πρωθυπουργού έκλεισε με αναφορά σε αποστροφή του παππού του, ότι η δημοκρατία και πάλι θα νικήσει.

Στο ετήσιο μνημόσυνο του Γεωργίου Παπανδρέου παραβρέθηκαν μέλη της οικογένειας Παπανδρέου, ενώ παρόντες ήταν και οι Απόστολος Κακλαμάνης και Αντώνης Λιβάνης, καθώς και αριθμός παλαιών φίλων και οπαδών της Ενώσεως Κέντρου. Παράλληλα ο πρωθυπουργός απέθεσε λουλούδια στον τάφο του πατέρα του.

Καμία σχέση με την αλ Κάιντα
«Οι τρομοκρατικές ενέργειες στην Ελλάδα δεν έχουν καμία σχέση με τη διεθνή τρομοκρατία και με οργανώσεις τύπου αλ Κάιντα» δήλωσε από την πλευρά του ο Γιώργος Πεταλωτής, εκφράζοντας παράλληλα την ικανοποίηση της κυβέρνησης για τη μέχρι τώρα πορεία των ερευνών.

Ο κ. Πεταλωτής προανήγγειλε ότι σύντομα θα υπάρξει νομοθετικό πλαίσιο για τις διεθνείς μεταφορές εμπορευμάτων.

Σε ερώτηση αν η τρομοκρατία καλύπτεται από το πανεπιστημιακό άσυλο ο κ. Πεταλωτής δήλωσε ότι «το πανεπιστημιακό άσυλο σαφώς και δεν ευθύνεται ή δεν καλύπτει την τρομοκρατία».

Συμπλήρωσε ακόμη ότι «θα ήταν υπερβολικά απλοϊκό να λέμε ότι η τρομοκρατία καλύπτεται από το πανεπιστημιακό άσυλο» και ότι «αν πραγματικά αυτός ήταν ο λόγος ύπαρξης της τρομοκρατίας σήμερα, θα υπήρχαν τρόποι συλλογικά, να βρούμε τρόπους έτσι ώστε να έχει επιλυθεί προ πολλού».

Σημείωσε παράλληλα ότι «το ζήτημα της τρομοκρατίας είναι μεγαλύτερο» και ότι το πανεπιστημιακό άσυλο είναι θέμα μιας ευρύτερης δημόσιας συζήτησης που πολλές φορές έχει λάβει και στρεβλές διαστάσεις

skai.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!