Συνταγή για 4-6 άτομα
Από το: http://xs-recipes.blogspot.com/
Υλικά:
300γρ. κιμά χοιρινό
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο12 μέτριες πιπεριές γλυκές (χρησιμοποιήστε διάφορα χρώματα)
2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 φλιτζάνι ρύζι (κατά προτίμηση καρολίνα)
1 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
4 ώριμες ντομάτες περασμένες στον τρίφτη
1/2 φλιτζάνι σπορέλαιο
Χυμός ενός λεμονιού
Αλάτι.
Πιπέρι.
Οδηγίες:
Με ένα μαχαίρι κόψτε προσεκτικά περιμετρικά το πάνω μέρος των πιπεριών και κρατήστε το πάνω μέρος αφού θα το χρησιμοποιήσουμε σαν πώμα. Αφαιρέστε τους σπόρους από το εσωτερικό των πιπεριών και ξεπλύνετε καλά εσωτερικά και εξωτερικά.
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε των κιμά μέχρι να γίνει σπυρωτός. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και αλατοπιπερώνουμε. Ανακατεύουμε μέχρι να γυαλίσει το κρεμμύδι και προσθέτουμε το ρύζι. Αφήνουμε το ρύζι να απορροφήσει τα υγρά από το τηγάνι και κατεβάζουμε από την φωτιά. Αμέσως προσθέτουμε την ντομάτα και τον μαϊντανό και ανακατεύουμε να αναμιχτούν καλά τα υλικά.
Με ένα κουτάλι παίρνουμε την γέμιση που ετοιμάσαμε και αρχίζουμε να γεμίζουμε τις πιπεριές μία-μία. Κάθε πιπεριά που γεμίζουμε την τοποθετούμε όρθια σε ένα ψηλό πυρίμαχο σκεύος και την «καπελώνουμε» με το πάνω μέρος της πιπεριάς που κρατήσαμε όταν τις ετοιμάζαμε. Το σκεύος πρέπει να είναι αρκετά ψηλό έτσι ώστε οι πιπεριές να μην εξέχουν από πάνω διότι κατά την διάρκεια του ψησίματος θα καούν. Αν δεν έχετε ψηλό σκεύος τότε τοποθετήστε τις πιπεριές οριζόντιες.
Περιχύστε γύρο από τις πιπεριές το σπορέλαιο και τον χυμό του λεμονιού και προσθέστε λίγο νερό να φτάσει μέχρι λίγο κάτω από το μέσω ύψος των πιπεριών. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 90 λεπτά μέχρι να ροδίσουν οι πιπεριές.
Σερβίρονται ζεστές με λίγο βαρελίσιο λευκό κρασάκι.
Καλή Όρεξη!