tromaktiko: Περαίωση μπάχαλο

Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2010

Περαίωση μπάχαλο



Της Αντριάνας
Ο θίασος της συμφοράς τα έκανε μπάχαλο ακόμη μια φορά. Ο λόγος για την περαίωση… Ακόμη και σε μακαρίτες έχει στείλει ραβασάκια η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, η οποία επιφορτίστηκε µε το έργo διεκπεραίωσης, όπως βέβαια θα έχετε ακούσει από τα δελτία ειδήσεων...
Την ίδια ώρα δεν είναι λίγοι οι φορολογούμενοι, οι οποίοι με το που ανοίγουν τον φάκελο της ΓΓΠΣ και βλέπουν το εκκαθαριστικό, κυριολεκτικά μένουν άφωνοι. Καλούνται να πληρώσουν υπέρογκα ποσά φόρου περαίωσης για να κλείσουν χρήσεις για τις οποίες δεν είχαν εισπράξει ούτε ένα ευρώ.
Φαίνεται καθαρά ότι το οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνησης βιάζεται τόσο πολύ να πάρει λεφτά που δεν ενδιαφέρεται να κάνει κανέναν έλεγχο , ενώ συνάμα ξεχνά ακόμη και τις δηλώσεις που οι ίδιοι έχουν κάνει!!!
Έχουμε και λέμε:
Γ. Παπακωσταντίνου 29/8/2008 :«Με την περαίωση υπάρχει ένα νέο χαράτσι, που επιβάλλεται με εκβιαστικό τρόπο… και είναι μία πρακτική που κάποια στιγμή πρέπει να την αφήσουμε πίσω μας».
Λ.Κατσέλη 2/9/2008 :«Η κυβέρνηση με τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών και την περαίωση φορολογικών υποθέσεων για τις μεγάλες επιχειρήσεις, ουσιαστικά τι κάνει; Επιβραβεύει και εξισώνει ελεγκτικά τις μεγάλες επιχειρήσεις με τις μικρές. Τους ασυνεπείς φορολογούμενους με όσους δηλώνουν με ειλικρίνεια τα εισοδήματά τους. Και μεταφέρει, επομένως, πόρους από τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα στους έχοντες και κατέχοντες».
Γ. Πεταλωτής 16/12/2008 σε ερώτηση προς τον τότε Υπουργό Οικονομικών:
«Επανέρχονται, λοιπόν, τα κρινόμενα ως ατελέσφορα εισπρακτικά και άγονα μέτρα τύπου “περαίωσης”».
Δεκάδες παρόμοιες δηλώσεις στελεχών του ΠΑΣΟΚ μπορούν να αναφερθούν, δηλώσεις που έγιναν την περίοδο που η ΝΔ έφερε το νόμο για την περαίωση της περιόδου 2000-2006.
Λόγια λόγια λόγια.... Ένα είναι το σίγουρο: ότι η χώρα μας είναι καταδικασμένη στην αποτυχία.

Υ.Γ. Και μια πληροφορία …. Μια και τις τελευταίες μέρες βγάζουν τα άπλυτα των γιατρών και πάλι στη φόρα, τονίζουμε ότι και αυτοί έλαβαν εκκαθαριστικά περαίωσης …. Αυτοί με τα δέκα εκατομμύρια καταθέσεων, οι οποίοι σύμφωνα με πληροφορίες του «Ποντικιού» ΠΗΓΑΝ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΣΑΝ ΑΥΘΗΜΕΡΟΝ...Τυχαίο; Δεν νομίζω!



http://www.topontiki.gr/article/11213 




     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!