Συνταγή για 4 άτομα
Από το: http://xs-recipes.blogspot.com/
Υλικά:
4 βοδινό μπριζόλες, T-bone, (πάχος 2,5cm ή περισσότερο)
2 κουταλάκια του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 κουταλιά της σούπας αλεύρι (για όλες τις χρήσεις)
1/3 φλιτζανιού ουίσκι (Αμερικάνικο, Jack Daniels κατά προτίμηση)
3 κουταλιές της σούπας νερό,
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
Οδηγίες:
Τοποθετήστε τις μπριζόλες σε ένα μπολ και πασπαλίστε με αλάτι και πιπέρι. Προσθέστε στο μπολ το ελαιόλαδο και ανακατέψτε με τα χέρια το κρέας έτσι ώστε να λαδωθούν οι μπριζόλες παντού. Καλύψτε το μπολ και τοποθετήστε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα.
Εν τω μεταξύ προετοιμάστε τη σάλτσα: Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα κρεμμύδια μέχρι να γίνουν διάφανα. Χαμηλώστε τη φωτιά και προσθέστε το αλεύρι ανακατεύοντας συνεχώς για 1 λεπτό. Προσθέστε το ουίσκι, το νερό, τη ζάχαρη και μια πρέζα αλάτι. Αφήστε να κοχλάσει ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να δέσει η σάλτσα. Κατεβάστε από τη φωτιά.
Προθερμάνετε το γκριλ (κατά προτίμηση κάρβουνο) σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ψήστε τις μπριζόλες σύμφωνα με τις προσωπικές σας προτιμήσεις. Συνήθως η βοδινή μπριζόλα ψήνεται (για μισοψημένη) για 4 λεπτά σε πλευρά.
Σερβίρετε τα στέικς ενόσω ακόμα ζεστά και περιχύστε τα με μια γενναιόδωρη δόση σάλτας. Γαρνίρετε με βραστά λαχανικά και πουρέ πατάτας.
Καλή Όρεξη!