tromaktiko: Η «λεγεώνα» έχει αρνητικά αποτελέσματα

Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2010

Η «λεγεώνα» έχει αρνητικά αποτελέσματα



Για μία ακόμα φορά τα τελευταία χρόνια, η Skoda Ξάνθη ξεκίνησε αρνητικά το πρωτάθλημα, ενώ μόλις στο πρώτο ματς του Κυπέλλου, έμεινε εκτός από τον Εθνικό Αστέρα. Η ακριτική ομάδα πληρώνει το…
καράβι των ξένων που έχει… αράξει στην Ξάνθη!

Τα τελευταία χρόνια, στην ομάδα της Ξάνθης έχουν έρθει και έχουν αποχωρήσει περίπου… 14 γενεές ποδοσφαιριστών! «Καράβι» έρχεται και αφήνει ποδοσφαιριστές και «καράβι» παίρνει και πάλι παίκτες και αναχωρεί. Και όλα αυτά μέσα σε ελάχιστα χρόνια, με αποτελέσματα που φαίνονται μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Και τι φαίνεται; Μία ομάδα που βρίσκεται μεταξύ φθοράς και αυθαρσίας στα τελευταία πατώματα του βαθμολογικού πίνακα!

Ένα παράδειγμα. Στην φετινή Ξάνθη, υπάρχουν 29 ποδοσφαιριστές από τους οποίους οι 15 είναι ξένοι. Δηλαδή λίγο παραπάνω από το 50% προέρχονται από το εξωτερικό. Από τους 15 παίκτες, μετράμε 13 εθνικότητες! Αυτό σημαίνει πως μόλις τέσσερις προέρχονται από την ίδια χώρα. Δύο από την Αγγλία και δύο από την Αργεντινή.

Και να τα πάρουμε από την αρχή. Ο Γκσπούρνινγκ είναι από την Αυστρία. Ο Τζάγκι από την Ελβετία. Ο Γκλέισον από την Βραζιλία. Ο Αντεφέμι από την Νιγηρία. Ο Μπόατενγκ από την Ολλανδία. Ο Κατόνγκο από την Ζάμπια. Ο Μαρσελίνιο από την Πορτογαλία. Ο Στρμπα από την Σλοβακία. Ο Αλτιπαρμακόφσκι από τα Σκόπια. Ο Μπούγκα από την Ρουμανία. Οι Κιντάνα, Πόι από την Αργεντινή και οι Στιούαρτ και Έλινγκτον από την Αγγλία! Δηλαδή είναι 9 Ευρωπαίοι, 3 από την Λατινική Αμερική και 3 από την Αφρική.

Χάσατε την μπάλα; Αν εσείς χάσατε την μπάλα, φανταστείτε στην ομάδα της Ξάνθης τι γίνεται. Άντε τώρα να μιλήσεις με όλους αυτούς την ώρα του αγώνα και να θέλησεις να τους πεις κάτι άμεσα για την αναμέτρηση. Θα φας δύο λεπτά για να βρεις το λεξικό και άλλα πέντε για να μπορέσεις να καταλάβεις πως λέγεται αυτό που θες να πεις! Μιλάμε για τραγικές καταστάσεις!

Και για όλα αυτά ποιος φταίει; Η απάντηση είναι εύκολη. Ευθύνεται ο μεγαλομέτοχος της Ξάνθης, Χρήστος Πανόπουλος. Αυτός έχει τα χρήματα και κάνει τις μεταγραφές. Ακόμα κι αν αυτός να μην τις κάνει και να έχει δικούς του ανθρώπους, έχει την μεγαλύτερη ευθύνη. Ο λόγος; Μα αυτός τους έχει βάλει σε αυτή την θέση. Αλλά επειδή ο κ. Πανόπουλος είναι άνθρωπος του ποδοσφαίρου, αυτός έχει κάνει τις μεταγραφές.

Και τα αποτελέσματα του μεταγραφικού οργασμού στην Ξάνθη, φαίνονται τα τελευταία χρόνια. Παίκτες που έρχονται εν μία νυκτί και αποχωρούν… μεσάνυχτα, παίκτες που δεν μπορούν να σταθούν ούτε σε ομάδες της Football League και της Football League 2. Και μιλάμε για μία επαρχική ομάδα ή καλύτερα για μία ομάδα της περιφέρειας, που δεν έχει και τον ανάλογο κόσμο για να υποστηρίξει τις επενδύσεις.

Μπορεί η Ξάνθη να είχε φτάσει μέχρι και στο Κύπελλο UEFA, αλλά το κακό είναι πως στο ελληνικό ποδόσφαιρο, τέτοιες ομάδες έχουν… ταβάνι τον συγκεκριμένο ευρωπαϊκό θεσμό. Αυτές οι ομάδες μπορούν να ανταπεξέλθουν, μόνο όταν έχουν δικούς τους ποδοσφαιριστές. Παίκτες που να προέρχονται από τα «σπλάχνα» της ομάδας και να βλέπουν την Ξάνθη ως κάτι σημαντικό και όχι ως μία ακόμα ομάδα που θα περάσουν μερικά χρόνια. Και δεν γίνεται να μην υπάρχουν τέτοιοι παίκτες. Αν δεν υπάρχουν στην Ξάνθη, υπάρχουν δίπλα στην Κομοτηνή που έχει και τμήμα η Γυμναστική Ακαδημία. Απλά χρειάζεται κάποιος προγραμματισμός.

Παίκτης – Εθνικότητα

Γκσπούρνινγκ – Αυστρία
Τζάγκι – Ελβετία
Γκλέισον – Βραζιλία
Στιούαρτ – Αγγλία
Αντεφέμι – Νιγηρία
Μπόατενγκ – Ολλανδία
Κατόνγκο – Ζάμπια
Μαρσελίνιο – Πορτογαλία
Κιντάνα – Αργεντινή
Στρμπα – Σλοβάκια
Αλτιπαρμακόφσκι – Σκόπια
Μπεκαμέγκα – Καμερούν
Μπούγκα – Ρουμανία
Έλινγκτον – Αγγλία
Πόι – Αργεντινή

www.sportsecrets.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!