tromaktiko: Απαράδεκτη κατάσταση στο Δήμο Κηφισιάς (περιοχή Νεα Ερυθραία)

Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

Απαράδεκτη κατάσταση στο Δήμο Κηφισιάς (περιοχή Νεα Ερυθραία)



Οποιος έχει προσπαθήσει να διασχίσει τον κεντρικό δρόμο της Νέας Ερυθραίας (λεωφ. Ελευθερίου Βενιζέλου) τα τελευταία χρόνια εν ώρα αιχμής, θα διαπιστώσει ότι απαιτείται τουλάχιστον 30’ για μια απόσταση για την οποία δεν χρειάζονται πάνω απο 3-4’.
Ο λόγος? Οχι επειδή έχει αυξηθεί η κίνηση, αλλά επειδή ο Δήμος Νέας Ερυθραίας (νυν Δήμος Κηφισιάς) αποφάσισε να διοχετεύσει ΟΛΗ την κυκλοφορία από τον κεντρικό δρόμο, κλείνοντας τις εναλλακτικές διαδρομές (μέσω της περιοχής του Καστρίου) που απορροφούσαν ένα μεγάλο μέρος των αυτοκινήτων.
Βλέπετε, τα τελευταία χρόνια, το Καστρί έχει αναβαθμιστεί ιδιαίτερα σαν περιοχή (πολυτελείς κατοικίες, πράσινο, ησυχία, ΣΥΝ το οτι κατοικεί εκεί και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός). Κάποιοι κάτοικοι του Καστρίου, με επιρροή προφανώς στη Δημαρχία, οι οποίοι δε θέλουν να ενοχλουνται από τα αυτοκίνητα, πείθουν τη Δήμαρχο Ν. Ερυθραίας να μονοδρομήσει ΟΛΟΥΣ του δρόμους του Καστρίου (ακόμα και δρόμους οι οποίοι έχουν πολύ μεγάλο πλάτος, ικανό να διέρχονται ταυτόχρονα 2 -και πλέον- μεγάλου πλάτους αυτοκίνητα!!!!!). Μάλιστα, κάθε τρεις και λίγο ξεφυτρωνου! ν νέοι μονόδρομοι, πεζόδρομοι, παρτέρια, αλλάζοντας ΣΥΝΕΧΩΣ τη ρυμοτομία της περιοχής.
Τους μονοδρόμησε όμως με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε να κάνει σχεδόν αδύνατη την πρόσβαση στην περιοχή για τα διερχόμενα αυτοκίνητα (δηλαδή τους μισούς δρόμους στην είσοδο του Καστρίου με φορά ΠΡΟΣ κηφισιά και τους άλλους μισούς με φορά ΑΠΟ κηφισιά). Σε άλλες περιπτώσεις έβαλε παρτέρια –τοποθετημένα με τετοιο τρόπο ώστε να καθιστά ολόκληρες οδούς άχρηστες προς την κυκλοφορία (να μην οδηγούν δηλαδή... πουθενά!!!).
Μάλιστα, πολλοί από τους ίδιους τους κατοίκους της περιοχής διαμαρτύρονται γιατί ακόμα και η πρόσβαση στο ίδιο τους το σπίτι έχει γίνει πλέον γολγοθάς (ο γραφων είναι ένας εξ αυτών, αφού πρέπει πλέον να κάνω –κυριολεκτικά- 6πλάσια αποσταση για να βρεθώ από την Λεωφ. Ελευθερίου Βενιζέλου στο σπίτι μου, στο κέντρο του Καστρίου). Η δε κατάσταση των δρόμων τους οποίους διασχίζει κανείς για να κάνει τους κύκλους που χρειάζεται για να αποφύγει το λαβύρινθο των μονοδρομων είναι σε πραγματικά ΑΘΛΙΑ κατάσταση.
Περαν όμως αυτού, η (ουσιαστικά) ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ της διέλευσης των οχημάτων μέσω Καστρίου έχει οδηγήσει στο να είναι ασύλληπτη η κίνηση και η ταλαιπωρία για οσους πρέπει να μετακινηθούν απο και προς τις περιοχές Εκάλη, Διόνυσο, Δροσιά, Αγιο Στέφανο, Ανοιξη κλπ. (θυμίζω ότι για μια απόσταση 3-4’ απαιτείται μισή ώρα!!!!)
Ετσι, ΧΙΛΙΑΔΕΣ (επαναλαμβάνω: ΧΙΛΙΑΔΕΣ) οδηγοι ταλαιπωρούνται καθημερινά στο μποτιλιάρισμα της Ερυθραίας, προκειμένου να μην... ενοχλούνται οι 2,3, 5 το πολύ «βυσματίες» του Καστρίου, οι συνεχείς μεσολαβήσεις των οποίων (και η ρουσφετολογική προσέγγιση της Δημάρχου) έχουν οδηγήσει στο ρυμοτομικό ΕΚΤΡΩΜΑ του Καστρίου.

Εάν όμως ανοιγε η περιοχή (και οι λιγοστοι αυτοί κάτοικοι «υπέμεναν» την κυκλοφορία οχημάτων στους δρόμους που μένουν, οι οποίοι δρόμοι δεν τους ανήκουν) τότε ένα ΤΕΡΑΣΤΙΟ κυκλοφοριακό χάος θα μειωνόταν, ενδεχομένως και κατά το ήμισυ.

Δυστυχώς, φαίνεται ότι η λανθασμένη νοοτροπία των λίγων, στέκεται εμπόδιο για τους πολλους. Οι πληροφορίες λένε, ότι ο Δήμαρχος Κηφισιάς (κος. Χιωτάκης) ο οποίος είναι πλέον υπεύθυνος και για το Δήμο Ν. Ερυθραίας, θα συνεχίσει το έργο της προκατόχου του, κλείνοντας και τους τελευταίους δρόμους του Καστρίου, κάνοντας την περιοχή εντελώς απόρθητη και μποτιλιάροντας ακόμα περισσότερο την Ελευθερίου Βενιζέλου.

Θα εκτιμούσα ιδιαίτερα μια απάντηση από την πλευρά του Δήμου Κηφισιάς για το εάν:
1) Οι μονοδρομήσεις / πεζοδρομήσεις εξυπηρετούν κάποιο άλλο σκοπό πέραν της ησυχίας των κατοίκων του Καστρίου (και μάλιστα όχι όλων, αλλά μόνο των «περίεργων» εκείνων που τους «ενοχλούν» τόσο πολύ τα αυτοκίνητα)?

2) Θα συνεχιστούν οι μονοδρομήσεις μέχρι να κλείσει εντελώς η περιοχή, και εάν ναι, μπορεί να μας πει ΠΩΣ ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ? Γιατί εγω ειλικρινά σας μιλαω έχω πια μπερδευτεί!!!!!

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!