Συνταγή για 2 άτομα
Από το: http://xs-recipes.blogspot.com/
Υλικά:
1 ψωμί τσαπάτα (αρκετό για 2 άτομα)
1 στήθος κοτόπουλου, χωρίς πέτσα και κόκαλο, ψημένο στην σχάρα
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
4 φέτες μπέικον
5-6 λιαστές ντομάτες, ψιλοκομμένες
2 κουταλιές της σούπας κάπαρη τουρσί
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
4 φέτες τυρί γκούντα
Προετοιμασία:
Κόβουμε το ψημένο στήθος κοτόπουλου σε μικρούς κύβους.
Σε ένα μέτριο τηγάνι τσιγαρίζουμε το μπέικον χωρίς λάδι γυρίζοντας συχνά (2-3 λεπτά). Αφαιρούμε το μπέικον από το τηγάνι και το αφήνουμε στην άκρη.
Στο ίδιο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε το κρεμμύδι. Τσιγαρίζουμε μέχρι να γυαλίσει και προσθέτουμε το κοτόπουλο, ανακατεύοντας συχνά. Προσθέτουμε της λιαστές ντομάτες και τη κάπαρη. Ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να ενωθούν οι γεύσεις των υλικών και κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Κόβουμε το ψωμί κατά μήκος για σάντουιτς. Με ένα κουτάλι βάζουμε μία στρώση μείγματος κοτόπουλου στην μια πλευρά του ψωμιού. Πάνω από το κοτόπουλο τοποθετήστε το τυρί και το ψημένο μπέικον.
Κλείστε το σάντουιτς με το πάνω μέρος του ψωμιού και κόψτε στα δύο. Ψήστε τα σάντουιτς σε τοστιέρα για 4-5 λεπτά.
Σερβίρετε ζεστά με πατάτες τηγανιτές και κέτσαπ. Καλή Όρεξη!