tromaktiko: Τις πταίει?

Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

Τις πταίει?



Η πιτσιρικαρία όλη στη γειτονιά μου στο Χαλάνδρι, όταν βγαίναμε και παίζαμε μπάλα, ρίχναμε καμιά βολίδα, μπαμ πάνε οι γλάστρες της κ. Δήμητρας, φωνές τσιρίδες, "ρε κωλόπαιδια θα σας σκίσω, εσένα ρε αλήταμπουρα θα τα πω όλα στη μάνα σου" φώναζε σε εμένα, το λεγε και το κανε, άντε ιερά εξέταση στο σπίτι μόλις γύρναγα.
"Ποιος το έκανε;" ρωτούσε επίμονα η μάνα, εγώ έπαιζα τερματοφύλακας δεν είδα - δεν έδινα ποτέ κανέναν και συτό μου έμεινε μια ζωή, ενώ ήταν και ένας εύκολος τρόπος να αποποιηθώ την όποια ευθύνη ζημιάς ή οτιδήποτε άλλο, με το να επιρίπτω ευθύνη στην κακιά στιγμή, στο timing, στη γκαντεμιά και γενικά σε όλες εκείνες τις δοξασίες που μας διαπότισαν για το τι φταίει οι γονείς μας.
ΦΤΑΙΕΙ Η ΜΕΡΚΕΛ ΤΕΛΙΚΑ...
Εκεί κατέληξα, μετά από επισταμένη ενεργοποίηση όλων των γδουποδοξασιών που μεγάλωσα και ζυμώθηκα.
ΝΑΙ ΑΥΤΗ ΦΤΑΕΙ...
ΦΤΑΙΕΙ για την αποβιομηχάνιση της χώρας την δεκαετία του '80 και την συρρίκνωση των ελληνικών πληρωμάτων στα πλοία
ΦΤΑΙΕΙ για το Greek Dream της τελευταίας 20ετίας, βλ. θεσούλα στο δημόσιο, αραλίκι, 8ωράκι, σπιτάκι εφημερίδα καφενείο προ-πο.
ΦΤΑΙΕΙ για την ποινικοποίηση της επιχειρηματικότητας στη χώρα μας και την αντιμετώπιση του μικρομεσαίου επιχειρηματία ως κλέφτη, απατεώνα και άλλα ωραία επίθετα.
ΦΤΑΙΕΙ για το σκάνδαλο του Χρημαστηρίου των εκσυγχρονιστών και τις μίζες στην Ελλάδα της ανάπτυξης και των έργων των Ολυμπιακών Αγώνων.
ΦΤΑΙΕΙ για τον τριπλασιασμό των τιμών από την είσοδο της χώρας στο € όπου το κουλουράκι Θεσσαλονίκης από 50 Δραχμούλες έφτασε 0,60 € = 204,45 δρχ !!!
ΦΤΑΙΕΙ για την πραγματοποίηση σε χρόνο ρεκόρ του Greek Dream και για τις ανταλλαγές που δέν έβλαψαν τελικά το ελληνικό δημόσιο.
ΦΤΑΙΕΙ γιατί λεφτά υπάρχουν που στο διάολο τα έκρυψαν όπως αυτά που ξεχάστηκαν στα ράφια των ταμείων που κουβαλούσαν οι Τσουκατορουσόπουλοι.
ΦΤΑΙΕΙ για την αχορταγία των ελληνικών τραπεζών που μας δίνουν επιτόκιο καταθέσεων 0,8% και πιστωτικής κάρτας 20% και με διαφημίσεις να δείκνουν τον διευθυντή να σου παραδίδει τα κλειδιά του καινούργιου σου σπιτιού, αλλά ποτέ δεν μας έδειξαν τον δικαστικό επιλμελητή να στο κατασχέτει λόγω των επαχθών όρων δανεισμού.
ΦΤΑΙΕΙ για τις Mercedes και τα Cayenne των λαδωμένων υπαλλήλων των πολεοδομιών και εφοριών, που έπρεπε να είναι διακοπές στο Greek Long Island. (Μετ.Μακρόνησος)
ΦΤΑΙΕΙ για τα LIDL και τα ΑLDI που άνοιξαν και προσφέρουν προϊόντα σε τιμές που ακόμα μπορεί να αντέξει το ελληνικό πορτοφόλι, ενώ οι ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ σου παίρνουν τη σύνταξη και το ΕΚΑΣ για τα ψώνια της εβδομάδας.
ΦΤΑΙΕΙ για τα πανάκριβα διόδια που πληρώνουμε χωρίς να έχουμε αντίστοιχους δρόμους και για τα εξωφρενικά τέλη κυκλοφορίας που τα βαπτίζουμε και πράσινα ενίοτε.
ΦΤΑΙΕΙ για τις συντεχνίες και τα συνδικάτα που λυμαίνονται την χώρα εξυπηρετώντας πάντα τα δικά τους συμφέροντα.
ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΟΙΟΣ ΦΤΑΙΕΙ ΤΕΛΙΚΑ...
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!