tromaktiko: Η απάτη της Ανακύκλωσης (στο όνομα του Πλανήτη ,βέβαια ) !!!!!!

Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

Η απάτη της Ανακύκλωσης (στο όνομα του Πλανήτη ,βέβαια ) !!!!!!



Τα τελευταία χρόνια ακούμε συνέχεια. ...Ανακυκλώστε, για να σώσουμε το περιβάλλον, φέρτε τις ηλεκτρικές σας...
 συσκευές ,μπαταρίες ,λάμπες, αλουμίνια ,χαρτιά, γυαλιά, αυτοκίνητα, ..,....κλπ !!
Πολύ ωραία,! !!συμφωνώ και γω !!!!!Αντε ρε παιδιά ,να δώσουμε ένα χεράκι όλοι μαζί ,να καθαρίσουμε τον Πλανήτη!!!!
Είναι όμως έτσι? ???Μήπως κάποιοι θησαυρίζουν ,εκμεταλλευόμενοι το φιλοτιμο μας και το ενδιαφέρον μας για το περιβάλλον??? Κάποιοι έξυπνοι, πονηροί ,και επιτήδειοι, στο Όνομα του Πλανήτη,(ως συνήθως οι μεγαλύτερες Απάτες και εγκλήματα, γίνονται στο Όνομα κάποιου, πχ στο όνομα της Υγείας ,της Ειρήνης, της Δημοκρατίας, της Ανθρωπότητας. ...κλπ) ,μας ζητούν να τους δώσουμε δωρεάν την πρώτη ύλη (χαρτί, γυαλί, αλουμίνιο,.. ..κλπ)που εμείς έχουμε χρυσό πληρώσει !!!!
Όλες οι συσκευασίες των προϊόντων που έχουμε αγοράσει ,έχουν συνυπολογιστεί στην τιμή του προϊόντος !!!Ακόμα και το χαρτί της (π.χ φέτας )αυτά τα ελάχιστα γραμμάρια που ζυγίζει ,τα έχουμε πληρώσει στην τιμή της φέτας !!!
Και έχουμε και λέμε, αν το κράτος κάνει Ανακύκλωση (στο όνομα της σωτηρίας του του Πλανήτη !!) με την πρώτη υλη που του δίνουμε εμείς Δωρεάν, τα Κέρδη από την πώληση των ανακυκλωμένων υλικών, τι τα κάνει?? ??Γιατί, αν δεν το έχετε καταλάβει όλα τα υλικά που συλλέγονται ,ξεχωρίζονται και μετά πουλιούνται στις αντίστοιχες βιομηχανίες!!!
Έτσι λοιπόν ,τα κέρδη που έχει το Κράτος από την ανακύκλωση που πάνε? ?????στην Παιδία ????στην Υγεία ????στις Συντάξεις?????
Βγήκε κανένας να μας πεις, ότι από την Ανακύκλωση κερδίσαμε τόσα!!!! και από αυτά θα δώσουμε τόσα .....για την Παιδεία ,τόσα. ...για την Υγεία, ,,..κλπ !!!!
Ποτέ δεν άκουσα κάτι τέτοιο!!!! Γιατί λοιπόν να κάνω Ανακύκλωση, και να δώσω στο Κράτος την πρώτη ύλη για να βγάλει κέρδος ,όταν αυτό το κέρδος δεν είναι ανταποδοτικό(και δεν ξέρουμε ακριβώς που πηγαίνει)????
Έτσι λοιπόν ,δεν δίνω Δωρεάν στο Κράτος, υλικά που έχω πληρώσει μέσα στην τιμή του έκαστου προϊόντος !!!Κερδίζω άμεσα χρήματα από την ανακύκλωση ,εγώ ο ίδιος!!
Προτιμώ, να μαζεύω τα υλικά και να τα πουλώ εγώ ο ίδιος σε μαγαζιά που αγοράζουν ανακυκλωμένα υλικά και να έχω το κέρδος της πώλησης άμεσα στην τσέπη μου, (θα εκπλαγείτε όταν μάθετε πόσο κάνουν 100 εφημερίδες ή 50 μπουκάλια),ή να τα δίνω στους Αθίγγανους(που ως γνωστό κάνουν Ανακύκλωση, χρόνια τώρα και από το κέρδος τρέφουν τις οικογένειες τους !!) Παρά να τα δίνω στο Κράτος ,που δεν μου δίνει λογαριασμό ,για την κατανομή του κέρδους ,απο την εκμετάλλευση των υλικών της ανακύκλωσης! !!((Βέβαια, μπορεί να βγει κάποιος και να μου πει, ότι πάνε εδώ, πάνε εκεί,.. ...κλπ ,αλλά όμως επίσημα δεν πάνε Πουθενά ,απλά δεν υπάρχουν !!!!!))
Τελειώνοντας να σας θυμίσω και τις ιδιωτικές εταιρίες(να μην αναφέρω ονόματα ,όπου και να πάτε είναι μπροστά σας !!!)που σας προτρέπουν να σώσετε το περιβάλλων,(καμία φορά μας κάνουν να νομίζουμε ότι μας κάνουν και χάρη !!)δίνοντας τους ,μπαταρίες ,κινητά, γυαλιά, αλουμίνια, χαρτιά ,αυτοκίνητα ,σίδερα,.. .κλπ, ,Δηλαδή δίνοντας τους την πρώτη ύλη ,δωρεάν για να βγάλουν ΚΕΡΔΟΣ !!!
ΜΗΝ ΧΑΡΙΖΕΤΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΕΠΙΤΉΔΕΙΟΥΣ !!!
ΚΑΝΤΕ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ ,ΚΑΙ ΕΠΩΦΕΛΗΘΕΊΤΕ ΑΜΕΣΑ ,ΠΟΥΛΩΝΤΑΣ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΟΙ ΙΔΙΟΙ !!!
Υ.Γ.. ...Κανένας δεν δουλεύει τσάμπα σε αυτόν τον Πλανήτη,

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
για τον ΠΛΑΝΗΤΗ !!!!!!
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!