tromaktiko: Απάντηση στο "ΑΠΟΧΗ? ΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΜΕ ΚΡΙΝΕΙ ?"

Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2010

Απάντηση στο "ΑΠΟΧΗ? ΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΜΕ ΚΡΙΝΕΙ ?"



Απορώ με όσους δεν ασκούν το δικαίωμα τους να ψηφίσουν... Η μόνη δύναμη που έχεις σαν πολίτης είναι να ψηφίσεις. Όσο σκληρό και να ακούγεται δεν έχεις άλλο όπλο!
Είναι σαν να σε δέρνει κάποιος και αντί να κάνεις κάτι για να τον σταματήσεις να του λες: "Εντάξει χτύπα με κι άλλο να δούμε τι θα καταλάβεις! "
Όσοι απέχουν ή ρίχνουν λευκό και άκυρο δεν αποσύρονται μετά στο "νησί των απεχόντων" όπου μπορούν ησυχοι να απολαύσουν την αποχή τους. Ζουν στον ίδιο κόσμο με τους ψηφίσαντες και θα υποστούν τα μέτρα και τους νόμους που θα επιβάλει το κόμμα που θα νικήσει. Είναι τόσο απλό!!! Απλά παραιτούνται! Όταν λες: "Απέχω γιατί κανενας δεν αξίζει" είναι σαν να λες : "Ελάτε! διαχειριστείτε εσεις τα όνειρά μου, την υγεία μου, την παιδεία μου,τη ΖΩΗ μου!!!Εσείς που εγω σας θεωρώ άχρηστους !!!

Κάποιοι λενε: "Τους έδειξα εγώ!!! 70% αποχή και ανεβαίνουμε!!!!"
Και 95% αποχη να έχουμε πάλι θα σε κυβερνήσει κάποιος και τότε πρέπει να μην βγάλεις άχνα διότι δεν έκανες τίποτα για να το αλλάξεις! απολύτως τίποτα όμως. Μπορεί να νομιζεις οτι αντέδρασες εσύ δε λέω....αλλά και οι 2 μας ξέρουμε οτι μπορούσες και καλύτερα....

Δεν λεω οτι τα μικρά κόμματα είναι άγια αλλα θα ήταν παράλογο να πιστεψουμε ότι καποια κόμματα δεν ειναι καλυτερα απο τα άλλα! Ψήφισε τον "Πολιτικό συνδυασμό Τρυποκαρυδολόγων", ψήφισε τον τρελό του χωριού δε με νοιάζει!!! Αλλά ΨΗΦΙΣΕ!!! Τον τρελο του χωριού τον φοβάται το μεγάλο κόμμα...εσένα και την αποχή σου δεν σας φοβάται...δεν θέλεις να χτυπήσεις τον εχθρό σου εκεί που πονάει? γιατι λοιπον του γυρνάς πλάτη και κατεβάζεις το παντελόνι σου???

Δυστυχώς στη χώρα μας ο δρόμος που οδηγεί στην πολιτική είναι συνώνυμος του ψέματος. Και οι θερμοκοιτίδες του ψέματος είναι οι πολιτικές νεολαίες μέσα στα πανεπιστήμια αλλά αυτη είναι μία αλλη πονεμένη ιστορία.... Δυστυχως στη Ελλάδα δεν έχουμε την πολυτέλεια να ψηφίσουμε τον καλυτερο, αλλά τον λιγότερο κακό. Και εξάλλου κάποιος πρέπει να φτιάξει ένα κόμμα για να αποδείξει ότι είναι καλός. Αν το κόμμα αυτό υπήρχε, πώς θα του δώσεις την ευκαιρία να το αποδείξει? Από τον καναπέ σου? Διάβασες τις θέσεις όλων των κομμάτων και σου φάνηκαν ΟΛΕΣ ! λάθος?

Θέλω να μου πεις ΤΙ ουσιαστικό αλλάζει καποιος που δεν ψηφίζει από τη στιγμή που οι πολιτικοί όπως έχουν αποδείξει τα χρόνια δεν ενδιαφέρονται για τα ποσοστά αποχής. Θα απαντήσεις "εγώ δε θέλω να πάρω μέρος σε αυτό το πανηγυράκι. Το αγνοώ". Οκ, αλλά αυτοί δεν σε αγνοουν μετά...

Μπορεί να μην είναι η ιδανική επιλογή η ψήφος στη χώρα μας αλλα δεν υπαρχει άλλη. Λογικά θα μου πείτε εσυ τι ψήφισες? Δεν ψήφισα γιατι για να πάω να ψηφίσω επρεπε να κάνω ταξιδι και δεν θα δούλευα για να έχω λεφτά για αυριο. Αλλά εσυ που μπορούσες να αλλάξεις κάτι γιατί δεν το κανες?

Υ.Γ: ..και επιτέλους κάποιος ας εξηγήσει με ποιο ποσοστό αποχής ή λευκων και άκυρων ή όλων μαζι θεωρούνται ακυρες οι βουλευτικες εκλογές και αν υπάρχει καν πιθανότητα να γίνει κάτι τέτοιο!!! Εχω διαβασει τουλάχιστον 10 σχετικά αρθρα με διαφορετικες απόψεις!!!!

...ένας 30αρης...
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!